Pereiti į pagrindinį turinį

Naujas kinų trofėjus - „Porsche Cayenne“

2009-05-06 17:42
Naujas kinų trofėjus - „Porsche Cayenne“
Naujas kinų trofėjus - „Porsche Cayenne“ / Auto.Sina nuotr.

Kinijos automobilių gamintojai nesiliauja šokiruoti. Kompanija BYD prisipažino baigianti kurti naują visureigį, kuris kaip du vandens lašai panašus į vokišką „Porsche Cayenne“. Kiniška kopija, vardu „BYD Т6“, turėtų pasirodyti 2010-ųjų rudenį.   

Interneto svetainėje „Auto.Sina“ publikuotos kompiuterinės „BYD T6“ vizualizacijos leidžia spėti, kad būsimasis kiniškas visureigis išoriškai nuo originalaus „Cayenne“ skirsis tik radiatoriaus grotelėmis ir ant jų pūpsančiu logotipu. 

Apie technines Kinijos rinkai skirto automobilio kol kas užsimenama tik tiek, kad jis turės visų varančiųjų ratų pavarą bei iš „Mitsubishi“ pirktą 2,0 litrų darbinio tūrio benzininį variklį. Taip pat prognozuojama, kad „BYD T6“ kaina konkuruos su kitu kinišku visureigiu „Great Wall Hover“, šiuo metu siūlomu maždaug už 9000 eurų.  

BYD šiuo metu jau gamina keletą iš kaimyninės Japonijos nukopijuotų mašinų. Antai  S6 yra „Lexus RX“ klonas, o modelis F0 - „Toyota Aygo“. Tokiais akibrokštais pasigirti gali beveik visi Kinijoje dirbančios automobilių kompanijos. Visureigis „Landwind X8“ yra „Mitsubishi Outlander“ kopija, „Yema SQJ6451“ - „Subaru Forester“ atitikmuo, „Lifan 320“ - „MINI Cooper“ plagiatas. Neseniai vykusioje Šanchajaus automobilių parodoje pristatytas netgi „Rolls-Royce Phantom“ antrininkas - limuzinas „Geely GE“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų