Neprisisegusiems saugos diržų - dvigubos baudos

Didžiojoje Britanijoje visi policijos sučiupti saugos diržų nesegintys automobilininkai nuo šiol turės mokėti dvigubai didesnes baudas - ne 30, o 60 svarų sterlingų. 

„The Daily Telegraph“ teigimu, tokį Vyriausybės sprendimą padiktavo tyrimų duomenys, atskleidę, jog daugelis vairuotojų lig šiol ne visuomet naudojasi saugos diržais, o 14 proc. apskritai jų niekada neprisisega.

Tuo pat metu padvigubinama ir dar viena bauda (taip pat nuo 30 iki 60 svarų sterlingų) už sukčiavimą su valstybiniais automobilių numeriais. Pasirodo, nemažai vairuotojų užklijuoja dalį numerio nepermatoma medžiaga ar pripiešia skaičius taip, kad automatinėmis greičio matavimo kameromis padarytos nuotraukos neišduotų tikrojo automobilio savininko.

„Tai mes darome ne norėdami iš vairuotojų surinkti kuo daugiau pinigų, o nusiųsti signalą, kad labai rimtai vertiname tokio pobūdžio nusižengimus. Esame įsitikinę, kad tai padės padidinti saugumą Didžiosios Britanijos keliuose“, - pareiškė Vidaus reikalų ministras Alanas Campbellis.

Beje, pernai Anglijos keliuose buvo užfiksuotas mažiausias tragiškų avarijų skaičius nuo 1926-ųjų metų: eismo nelaimėse žuvo 2538 žmonės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių