Pereiti į pagrindinį turinį

Parlamentarui V.Ušackas panašus į keliautoją autostopu

2009-10-06 19:51
Parlamentarui V.Ušackas panašus į keliautoją autostopu
Parlamentarui V.Ušackas panašus į keliautoją autostopu / Šarūno Mažeikos (BFL) nuotr.

Seimo Darbo partijos frakcijos seniūnas Vytautas Gapšys mano, kad Lietuvos užsienio reikalų ministro Vygaudo Ušacko skrydžiai užsienio valstybių valdžios atstovams priklausančiais lėktuvais gali pakenkti Lietuvos tarptautiniam prestižui ir susilpninti Lietuvos diplomatijos pozicijas.

„Mokesčių mokėtojų pinigų taupymas yra sveikintinas, bet taupyti reikia protingai ir išmintingai. Skrisdamas į tokį renginį, kaip Baltijos jūros regiono plėtros forumas Stokholme kartu su Kaliningrado srities gubernatoriumi, Užsienio reikalų ministras formuoja tam tikrą Lietuvos įvaizdį, kurį galima traktuoti dviprasmiškai“, - sako Seimo darbiečių seniūnas.

Anot V.Gapšio, skraidydamas kitų valstybių diplomatų ir vadovų lėktuvais, V.Ušackas tapo “panašus į paprasčiausią kelio „tranzuotoją“. „V.Ušackas primena studentą, kuriam reikia nuvažiuoti iš Vilniaus į Klaipėdą, bet jis neturi pinigų. Solidžios valstybės užsienio reikalų ministras neturėtų taip elgtis, tuo labiau, kad tuo pačiu metu į Stokholmą skrenda šalies premjeras“, - sako parlamentaras.

V.Gapšys primena V.Ušackui kelių metų senumo istoriją, kai tuometis ūkio ministras Eugenijus Maldeikis, pasinaudojęs užsienio valstybės svetingumu, buvo priverstas trauktis iš savo posto. „E.Maldeikiui vakarienė prabangiame Rusijos viešbutyje kainavo postą, tačiau V.Ušackas elgiasi lygiai taip pat. Ar taip jis demonstruoja prastą atmintį, ar ypatingai šiltus santykius su kai kurių užsienio valstybių pareigūnais“, - klausia V.Gapšys.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų