Pereiti į pagrindinį turinį

Spiritinė „Bentley“ dieta

2009-01-29 17:34
Spiritinė „Bentley“ dieta
Spiritinė „Bentley“ dieta / „Bentley“ nuotr.

„Mėlyno kraujo“ limuzinus gaminančios kompanijos „Bentley“ stende Ženevos automobilių parodoje bus demonstruojamas... ekonomiškas kupė modelis „Continental GT Speed“.

Tai skamba beveik taip pat neįtikėtinai, kaip „humaniškas garvežys“, tačiau tiesa yra ta, kad „Bentley“ ketina pradėti gaminti automobilius, galinčius naudoti biodegalus Е85. Šiuos degalus sudaro 85 proc. etanolio, gaunamo iš žemės ūkio produkcijos, likusius 15 proc. - bešvinis 95-oktanų benzinas. Bioetanolis yra itin ekologiškas variklių kuras, nes jį naudojant išskiriama 80 proc. mažiau anglies dvideginio, t.y. „šiltnamio efektą“ sukeliančių dujų, negu  naudojant įprastinį naftos pagrindu gaminamą kurą. Bioetanoliui gaminti naudojamos grūdinės kultūros sugeria anglies dvideginį iš oro ir taip yra sumažinama šių dujų koncentracija atmosferoje.

Toks etanolio ir bešvinio benzino kokteilis, siūlomas beveik visose didžiųjų Europos naftos bendrovių degalinių tinkluose, kainuoja apčiuopiamai pigiau nei įprasti degalai. „Bentley“ atstovų teigimu, „Continental GT Speed“ bus greičiausias automobilis pasaulyje sugebantis važiuoti su šiais degalais. Įspūdingai atrodantis kupė turi 6,0 l darbinio tūrio, W12 tipo turbininį variklį.

 

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų