A.Butkevičius: K.Kriščiūnas turi didžiulę patirtį

Lietuvos socialdemokratų partijos lyderis Algirdas Butkevičius prisipažino, kad žinia apie STT pareigūnų veiksmus Kaune jam buvo didžiulė staigmena.

„Tai tam tikras politinis smūgis. Kitų sulaikytųjų nepažįstu, bet K.Kriščiūnas turi didžiulę patirtį partiniame gyvenime ir darbe“, – sakė partijos pirmininkas.

A.Butkevičius nebuvo linkęs plačiau ką nors komentuoti, kol neturi išsamesnės informacijos apie sulaikymo priežastis. „Tai tam tikras politinis smūgis. Tokie dalykai visada neigiamai veikia“, – apgailestavo politikas.

Pasiteiravus, kaip bus elgiamasi su sulaikytais partijos nariais, A.Butkevičius aiškino, kad tokiais atvejais elgiamasi principingai. Jeigu sulaikytiesiems bus apreikšti įtarimai, partijos vadovybė lauks, kad jie patys suspenduotų savo veiklą partijoje. Jeigu jie to nepadarys, iniciatyvos imsis partijos vadovybė.

„Kauno diena“ ne kartą rašė apie socialdemokratui Romaldui Rabačius pareikštus įtarimus auksinio tualeto statybos byloje. Šioje situacijoje partijos vadovybė nebuvo principinga ir už tai jau ne kartą sulaukė aštrios kritikos.

 


 

Komentarai

Gintautas Labanauskas, Kauno tarybos opozicijos narys

Manau, kad teisėsauga viską išsiaiškins. Šiuo metu K.Kriščiūnui  kaltinimai nepateikti, jis sulaikytas dviem paroms. Taip, mūsų požiūris į darbą ir politiką išsiskyrė jau anksčiau. Dėl to ir palikau socialdemokratų gretas. Sunku pasakyti, tačiau anksčiau kai kurie momentai kolegų darbe buvo tokie, kaip aš nedaryčiau.

Rimantas Mikaitis, Kauno tarybos opozicijos narys

Kalbant apie bendrą darbą tą pusmetį, kai kurios iniciatyvos atrodė labai keistos ir buvo labai atkakliai bandomos stumti, o tai rėžė akį. Jautėsi, kad jos nebuvo naudingos Kaunui. Jau spalio 20-ąją (R.Mikaitis šią dieną buvo atstatydintas – red. past.) sakiau, kad kai kurie politikai, atėję į miesto tarybą, politiką supranta kaip verslą. Pats K.Kriščiūnas ir jo aplinka po perversmo sakė, kad pagrindinės priežastys koalicijai išardyti – nesutapo mūsų vertybės. Daugiau komentuoti nederėtų, nes neaišku, ar išties žmogus kaltas.

Visvaldas Matijošaitis, Kauno tarybos opozicijos narys

Man asmeniškai K.Kriščiūno sulaikymas nekelia nuostabos. Nesistebiu, kad jis yra sulaikytas – anksčiau ar vėliau taip turėjo įvykti. Dirbau pusę metų su juo ir buvau labaui laimingas, kai nebereikėjo dirbti kartu.


Šiame straipsnyje: Kauno valdžiaKriščiūnasSTT

NAUJAUSI KOMENTARAI

Gera patirtis

Gera patirtis portretas
Gera patirtis leidzia gudriai vogti.. tokia visa sicialdemokartijos esme. Tai buvo pries 30 metu taip yra ir dabar. Politika- tai prostitucija!

nu pagaliau

nu pagaliau portretas
Gal pagaliau panemunes butu ukis uzsiims namu administravimu o ne tik rinklevu rinkimu

jo

jo portretas
A.Butkevičius: K.Kriščiūnas turi didžiulę patirtį - imt
VISI KOMENTARAI 37

Galerijos

Daugiau straipsnių