Pereiti į pagrindinį turinį

Ar S.Vaičikauskas dirbs vicemeru už dyką?

2009-11-13 20:43
Ar S.Vaičikauskas dirbs vicemeru už dyką?
Ar S.Vaičikauskas dirbs vicemeru už dyką? / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

Kauno vicemeras socialdemokratas Steponas Vaičikauskas, savaitę atostogavęs nemokamai, pirmadienį darbe dar nepasirodys, tačiau dirbti mero pavaduotoju už dyką jis dar nėra apsisprendęs.

Paseks Vilniaus pavyzdžiu?

„Paprašiau mero pratęsti nemokamas atostogas dar penkioms dienoms“, - prisipažino S.Vaičikauskas. Jis tikino pritrūkęs laiko asmeniniams namų darbams, kuriais užsiėmė šią savaitę.

„Juokais pasiūliau vicemerui dirbti visuomeniniais pagrindais. Tada man nereikėtų kiekvieną kartą potvarkių dėl jo atostogų rašyti“, - juokėsi miesto meras Andrius Kupčinskas. Jo teigimu, Vietos savivaldos įstatyme tokia galimybė yra numatyta.

Atsisakęs atlyginimo, mero pavaduotojas eitų savo pareigas kaip ir dabar, tačiau taip pat galėtų užsiimti ir kitais darbais. Gaudamas vicemero atlyginimą politikas oficialiai to daryti negali.

Šių metų pradžioje atlyginimo atsisakė ir visuomeniniais pagrindais pradėjo dirbti Vilniaus vicemeras Vidmantas Martikonis. Iš keturių mero pavaduotojų jis yra turtingiausias. Pagal metinę gyventojų turto deklaraciją, V.Martikonis turi 51,2 mln. litų įvertinto turto ir 0,5 mln. litų piniginių lėšų.

S.Vaičikauskas Kaune savo turtu taip pat gerokai lenkia savo kolegas vicemerus. Jis deklaravo turįs beveik 3,6 mln. litų vertės turto. S.Vaičikauskas turto deklaracijoje taip pat nurodė 367 tūkst. litų piniginių lėšų. Daugiau kaip 600 tūkst. litų politikas yra kažkam paskolinęs.

Jaučiasi daug sutaupęs

Paklaustas, ar nenorėtų dirbti vicemeru už dyką, S.Vaičikauskas aiškaus atsakymo neturėjo. „Galimybės eiti mero pavaduotojo pareigas visuomeniniais pagrindais nesvarsčiau. Reikia paskaityti įstatymus, turiu pasitarti su partija“, - prasitarė politikas.

S.Vaičikauskas neabejoja, kad jau ir taip daug lėšų savivaldybei yra sutaupęs. „Atsisakiau automobilio ir vairuotojo, neturiu savo referentės, nes su S.Buškevičiumi dalijamės viena“, - savo nuopelnus vardijo mero pavaduotojas.

S.Vaičikauskas galimybę dirbti už dyką žada apsvarstyti neskubėdamas, tuomet kai grįš į darbą po atostogų. „Analizuosiu tuos klausimus. Nesakau, kad nežadu dirbti už dyką, galbūt tai ir įmanoma“, - aiškino mero pavaduotojas.

Apsispręs po atostogų

Už paramą valdančiajai Sėkmės koalicijai vicemero postą gavęs S.Vaičikauskas mėgsta laisvas dienas. Šiemet jis jau išnaudojo visas priklausančias kasmetines atostogas, tad dabar ilsisi nemokamai. Savaitę nemokamų atostogų mero pavaduotojas buvo išėjęs ir spalio mėnesį.

„Savo noru einu nemokamų atostogų, nes toks buvo mero raginimas“, - tikino S.Vaičikauskas. Nemokamų laisvadienių jis imdavo ir ankstesniais metais, kai niekas to daryti neragindavo.

Pasak A.Kupčinsko, kolegos savivaldybėje jau siūlė S.Vaičikauskui pasinaudoti visų vicemerų ir mero nemokamomis atostogomis. „Tada mes galėtume dirbti“, - juokavo A.Kupčinskas. Jis S.Vaičikausko pareiškimų dirbti visuomeniniais pagrindais kol kas neskuba vertinti, nes nėra tikras, ar tokios kalbos nėra penktadienio pokštas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų