Pereiti į pagrindinį turinį

Bedarbis K.Rupulevičius neteko ir vairuotojo pažymėjimo

2009-11-06 19:17
Bedarbis K.Rupulevičius neteko ir vairuotojo pažymėjimo
Bedarbis K.Rupulevičius neteko ir vairuotojo pažymėjimo / Šarūno Mažeikos (BFL) nuotr.

Penktadienį Vilniaus 2-asis apylinkės teismas parlamentarės Astos Baukutės vyrą Kęstutį Rupulevičių pripažino kaltu nuvertus šviesoforą ir pasišalinus iš įvykio vietos bei skyrė jam 3700 litų baudą.

Buvęs aplinkos ministro patarėjas taip pat neteko teisės vairuoti automobilio - vairuotojo pažymėjimas jam atimtas 4 metams ir 3 mėnesiams.

Ši byla buvo nagrinėjama uždarame teismo posėdyje. To paprašė K.Rupulevičius, pareiškęs, kad bylos metu gali būti atskleistos šeimyninės aplinkybės.

Į policijos akiratį K.Rupulevičius pateko savo gimtadienio dieną, rugsėjo 14 - ąją. Važiuodamas „SEB lizingui“ priklausančiu automobiliu „Toyota Land Cruiser“, K.Rupulevičius trenkėsi į šviesoforą ir jį nuvertė bei pasišalino iš įvykio vietos.

Šiuo automobiliu oficialiai naudojasi jo žmona A.Baukutė, nors parlamentarė net neturi vairuotojo pažymėjimo.

Skandalui išlindus į viešumą, Seimo narė teigė nieko blogo nepadariusi. Esą ji pasinaudojo parlamentarms teikiama privelegija turėti automobilį, o kadangi neturi vairuotojo pažymėjimo į darbą ir pas rinkėjus, ją nuveždavo sutuoktinis.

Pradėjus tyrimui, nuolat iš skandalų neišlendantys sutuoktiniai, pareigūnams melavo. Esą jų automobilis yra Klaipėdoje, tačiau netrukus jis buvo rastas viename iš autoservisų Vilniuje.

Dėl melagingų parodymų davimo įspėtai A.Baukutei grėsė bauda už melavimą, tačiau po parlamentarės apklausos buvo atsisakyta pradėti bylą dėl melagingų parodymų davimo. Esą Seimo narė neatsakinga už tai, kad jos vyras jai melavo.

Pats K.Rupulevičius tuo metu aplinkos ministro pasiprašė išleidžiamas į vaiko auginimo atostogas. Nors jos jam buvo suteiktos, po kelių dienų ministras atleido susikompromitavusį patarėją iš darbo. Kartu „nuplaukė“ ir atostogos.

Vilniaus 2-asis apylinkės teismas išnagrinėjęs šią administracinę bylą, nustatė, kad surinktoje medžiagoje yra pakankamai duomenų, pagrindžiančių pažeidėjo kaltę.

Svarstydamas nuobaudos skyrimo klausimą, teismas atsižvelgė į tai, kad K.Rupulevičius pakartotinai per metus padarė tokios pačios rūšies teisės pažeidimą, už kurį jam šių metų liepos 22 buvo paskirta administracinė nuobauda.

Šį nutarimą per 10 dienų dar galima apskųsti Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų