Pereiti į pagrindinį turinį

Benamiams gyvūnams – šventė ir palaiminimas

2008-10-06 13:26
Benamiams gyvūnams – šventė ir palaiminimas
Benamiams gyvūnams – šventė ir palaiminimas / A.Armoškaitės nuotr.

Minėdami pasaulinę Gyvūnų dieną sostinės gyventojai dėmesiu ir meile apgaubė ne tik savo augintinius. Keletas vilniečių benamiams keturkojams suteikė namus.

Šeštadienį Vilniuje, prie Baltojo tilto pirmą kartą surengta šventė benamiams gyvūnams. Pagrindinis jos tikslas - surasti keturkojams šeimininkus. "Pifas.lt" savanorė Eimantė Butkutė džiaugėsi, kad tokių atsirado nemažai.

"Šiandien padovanojome ir kačiukų, ir šuniukų", - džiaugėsi mergina. Rankose laikydama mišrios veislės šuniukus ji vylėsi, kad norinčiųjų juos priglausti netrukus atsiras dar daugiau.

Savanorė geru žodžiu minėjo ir tuos, kurie nors ir nesiryžta priimti benamių į savo namus, tačiau pasirūpina jų maistu. Nemažai vilniečių į įmonę "Pifas.lt" atveža ir ėdalo, ir keturkojams tinkančių žaislų. "Kaip matote, pinigų benamiams žmonės aukoja ir šiandien", - ranka į pilną dėžutę monetų rodė E.Butkutė.

Šventės metu benamiai ir šeimininkus turintys keturkojai rungėsi varžybose. Greičiausiai ir geriausiai įveikusieji kliūtis sulaukė organizatorių dovanų.

Išsamiau apie tai skaitykite rytojaus „Vilniaus dienoje".

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų