Dėl naujo prekybos centro platės gatvės

Pramonės prospekto ir Draugystės gatvės sankryža gerokai pasikeis, nes šalia esančiuose sklypuose „Senukų“ įmonių asociacijos bendrovės „SSPC-Pramonė“ planuoja plėtoti prekybos parką.

Apie 30 mln. litų į šį projektą ketinantys investuoti verslininkai savo lėšomis siūlo pertvarkyti sankryžą ir išplatinti gatves.

Draugystės gatvėje ir Pramonės prospekte būtų įrengtos lėtėjimo ir greitėjimo juostos, o sankryžoje - nauja šviesoforų sistema. Pramonės prospekte taip pat bus įrengta nauja plati įvaža į prekybos centro teritoriją. Ties ja taip pat atsiras šviesoforai.

Šiems darbams privatūs investuotojai numato skirti apie 3 mln. litų. Miesto valdžia verslininkų siūlymui neprieštarauja.

Šalia Pramonės pr. ir Draugystės g. sankryžos neliks dabar esančių sandėlių, prie kurių nuolat stoviniuoja sunkvežimiai. Čia duris turėtų atverti naujas prekybos centras „Prisma“.

Socialdemokratas K.Kriščiūnas iškėlė klausimą, ar šioje ypač judrioje sankryžoje neturėtų būti projektuojami viadukai. Miesto bendrajame plane yra numatyta, kad ši sankryža gali būti kelių lygių, tačiau verslininkų skaičiavimais darbų sąmatą viršytų 5 mln. litų, kurių jie skirti negali.

Šiuo metu vyksta prekybos parko techninio projekto parengimo darbai, po kurių bus sprendžiami sklypų jungimo klausimai.


Šiame straipsnyje: prekybos centras kaunePrisma

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių