Pereiti į pagrindinį turinį

Dėl nesantaikos kurstymo blogeris stos prieš teismą

2013-03-28 12:52
Dėl nesantaikos kurstymo blogeris stos prieš teismą
Dėl nesantaikos kurstymo blogeris stos prieš teismą / Shutterstock nuotr.

Teismui perduota byla, kurioje dėl tautinės neapykantos kurstymo bei kitų veikų kaltinamas blogeris.

Vilniaus prokurorai sostinės apylinkės teismui perdavė nagrinėti baudžiamąją bylą dėl internetiniame tinklapyje http://kantas.wordpress.com rašytų straipsnių, patalpintos informacijos, komentarų, kuriais nuolat kurstyta tautinė neapykanta, buvo įžeidinėjami ir šmeižiami Lietuvos valstybės pareigūnai, visuomenės dėmesio sulaukę asmenys.

Kaip pranešė Generalinė prokuratūra, Lietuvos pilietis R.M., administravęs minėtą tinklapį, kaltinamas dėl grasinimo nužudyti ar sunkiai sutrikdyti žmogaus sveikatą arba žmogaus terorizavimo, įžeidimo, kurstymo prieš bet kokios tautos, rasės, etninę, religinę ar kitokią žmonių grupę, viešo pritarimo tarptautiniams nusikaltimams, SSRS ar nacistinės Vokietijos nusikaltimams Lietuvai ar jos gyventojams, jų neigimo ar šiurkštaus menkinimo, nepagarbos teismui.

Tyrimo duomenimis, kaltinamasis nusikaltimo požymių turinčius straipsnius, komentarus internetiniame tinklapyje rašė nuo 2010 metų birželio mėnesio.

Dėl patalpintos minėtos informacijos Generalinėje prokuratūroje, Kriminalinės policijos biure, Kauno apskrities vyriausiajame policijos komisariate gavus nukentėjusiųjų asmenų prašymus 2010–2012 metais pradėti devyni ikiteisminiai tyrimai. Praėjusių metų vasarą jie sujungti į vieną procesą. Baudžiamąją bylą sudaro penki tomai dokumentų.

Kaltinamajam skirta kardomoji priemonė - suėmimas.

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų