Gerumo plyta tampa gerumo kristalu

Išskirtinis Kauno miesto mero apdovanojimas Gerumo plyta pradėtas 2001 metais. Šį apdovanojimą už gerus darbus Kauno bendruomenei ir Lietuvai visose veiklos srityse, gilinančioje žmogiškumą, savigarbą, kūrybiškumą ir bendruomeniškumą, jau gavę 172 kauniečiai.

Pasak Apdovanojimų tarybos nario Roberto Keturakio, taryba, atsižvelgdama į prieštaringą daiktavardžio „plyta" prasmę, nutarė pakeisti apdovanojimo žymens pavadinimą - nuo šių metų apdovanojimo žymuo vadinsis „Gerumo kristalu".

Kandidatus savivaldybės Apdovanojimų tarybai pasiūlo miesto nevyriausybinės organizacijos, kauniečiai, nepriklausantys jokioms organizacijoms, ir miesto meras. Šiam apdovanojimui negali būti siūlomi politikai ir savivaldybės administracijos pareigūnai.

Kasmet Apdovanojimų taryba iš pasiūlytų kandidatų atrenka 20 asmenų, vertų apdovanojimo. Dešimt pasiūlo Kauno nevyriausybinės organizacijos, 10 - Kauno miesto gyventojai, o 5 - miesto meras.

Apdovanojimai įteikiami Kauno rotušėje kalendorinių metų pabaigoje vyksiančioje Gerumo šventėje.

Kauniečiai raginami siūlyti kandidatus Gerumo kristalui. Pamąstykite apie asmenis atlikusius gerus, gražius darbus ir parašykite. Nurodykite pilną vardą, pavardę, telefoną, adresą, už ką siūlote apdovanoti ir iki lapkričio 30 dienos atneškite į savivaldybę, palikite priimamajame. Ant voko užrašykite - Gerumo kristalo kandidatas. Galima atsiųsti ir elektroniniu paštu: Erika.grudzinskaite@kaunas.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių