Pereiti į pagrindinį turinį

G.Petrikui nepavyko nušalinti teisėjo

2010-02-03 17:24
G.Petrikui nepavyko nušalinti teisėjo
G.Petrikui nepavyko nušalinti teisėjo / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

Už didelės vertės svetimo turto išvaistymo organizavimą prieš pusmetį nuteisto Gintaro Petriko gynėjams nepavyko pakeisti jo bylą nagrinėjantį teisėją Kęstutį Dargužį.

Trečiadienio rytą teisėjas paskelbė nutartį, kuria nusprendė nenusišalinti. Pasak K.Dargužio, advokato teiginiai esą teisėjas padarė baudžiamojo proceso ir teisėjų etikos pažeidimus yra nepagrįsti, deklaratyvūs, todėl atmestini. Nušalinimas taipogi atmestinas, kadangi jis nepagrįstas.

Anot teisėjo, patys gynėjai siekia sudaryti įspūdį, kad teisėjas ir teismas yra šališki. Teismas tai traktavo kaip gynybinę taktiką.

Byloje kaltinimus palaikęs Kauno apygardos prokuroras Zenas Leonavičius teigė nematąs jokio pagrindo teisėjui nusišalinti nuo bylos. Anot jo bylą Kauno apygardos teismui grąžinęs Apeliacinis teismas nė žodžiu neužsiminė apie galimai teisėjo netinkamai atliktą darbą.

Už sunkius finansinius nusikaltimus praėjusių metų liepos 27-ąją nuteistas buvęs EBSW koncerno prezidentas pirmadienį ryte vėl sėdėjo teisiamųjų suole. Čia G.Petrikas sugrįžo praėjus pusmečiui po teismo nuosprendžio paskelbimo, kurį jis apskundė ir pastarasis vis dar neįsigaliojo.

Tiesa, šįkart viskas atrodo kiek kitaip nei anksčiau: ginti G.Petriko stojo nebe vienas, bet du anksčiau jam atstovavę vienais žinomiausių šalyje vadinami advokatai Vytautas Sviderskis ir Gintaras Černiausias. Be to, nuteistasis jau nebesėdėjo prie vieno stalo su gynėjais, o antrankiais sukaustytomis rankomis tūnojo suimtiesiems skirtame stikliniame narve. Taip pat jis atrodė ir trečiadienį ryte atvesdintas išklausyti teismo nutarties dėl teisėjo nušalinimo.

Kaip jau buvo rašyta, praėjusių metų liepą Kauno apygardos teismas paskelbė nuosprendį 48 metų amžiaus Gintarui Petrikui, kuris kaltintas suorganizavęs didelės vertės svetimo turto - daugiau nei 24 mln. 227 tūkst. litų - iššvaistymą. Visi šie pinigai - investicinei akcinei bendrovei „Investicinė Kauno holdingo kompanija“ (IKHK) indėlininkų patikėtos lėšos.

Savo kaltės nepripažinęs G.Petrikas nuteistas įstatymų numatyta maksimalia septynerių metų laisvės atėmimo bausme, ją atliekant pataisos namuose. Tokios prašė ir kaltinimus byloje palaikantis prokuroras Z.Leonavičius. Nuteistasis buvo suimtas teismo salėje.

Į G.Petrikui skirtos bausmės laiką įskaityti suėmime JAV ir Lietuvoje praleisti treji metai ir aštuoni mėnesiai. Be to, G.Petrikui bus pritaikytas amnestijos įstatymas, kuriuo likusi bausmės dalis sumažinta dar šeštadaliu. Realiai už grotų jam būtų tekę atsėdėti maždaug trejus metus, tačiau nuteistasis nuosprendį apskundė, tad šis vis dar neįsigaliojo.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų