Jaunųjų sportininkų stovykloje - pliūpsnis adrenalino

Gridin’s Group Tarptautiniame Mokymų centre (ITC – International Training center) organizuotoje vaikų vasaros stovykloje susirinko jaunimas iš Klaipėdos ir Kuršėnų.

Linksma, draugiška atmosfera ir saugumas, pačios įdomiausios programos ir dėmesys kiekvienam vaikui, disciplina ir pilnas vaikų užimtumas puikiai nuteikė lengvosios atletikos bei graikų - romėnų imtynių jaunuosius sportininkus. O geros apgyvendinimo sąlygos ir skanus maistas užtikrino pilnavertį vaikų poilsį.

Stovyklos organizatoriai pasirūpino, kad vaikų poilsis būtų ne tik malonus ir pramoginis, bet ir pažintinio pobūdžio.

Buvo suorganizuota ekskursija į Kretingos vienuolyną. Lankant vienuolyną brolis pranciškonas Evaldas papasakojo vaikams apie bažnyčios istoriją, nuvedė į vienuolyno biblioteką, kuri vaikams paliko puikių įspūdžių, suteikė įdomių žinių.

Naujų įgūdžių jaunieji stovyklautojai teko patirti ir kitoje atrakcijoje - tai baidarių žygis Minijos upe. Šio žygio metu vaikai pasisėmė žvalios nuotaikos, kurią dosniai liejo sraunus ir šaltas Minijos upės vanduo. Tikriausiai neliko nei vieno jaunuolio, kuris po šios stovyklos drįstų sakyti, jog savo gyvenime dar nepatyrė ekstremalių pojūčių adrenalino - aiškaus suvokimo, kaip gyvybiškai svarbi gera fizinė organizmo parengtis, plaukimo įgūdžiai ir psichologinis atsparumas. Juk brendant upe skersai tėkmės, kai vanduo siekia kaklą, o po kojomis nestabili atrama, būtinas budrus susikapimas, sugebėjimas viską fiksuoti aplinkui, nes kiekvieną akimirką pagalbos gali prireikti draugui.

Po tokios „šlapios“ iškylos jaunimas mielai vaikštinėjo po Kretingos apylinkių miškus ir pievas, kuriose vasaros metu apstu vertingų vaistažolių ir, neįtikėtina, bet faktas - maisto! Tai gamtos turtas, žaliosios atsargos būtinos žmogaus organizmo energijai palaikyti. Nemažai žolelių buvo sudėta į puodą, gal net nesvarbu, ar visos tikrai tinkačios ten pateko - vis tiek sriuba kažkodėl buvo gardesnė, nei ta, kuri būna namuose, ant viryklės. O jau prie laužo.....Su žvalia, natūralaus alkio nuotaika, pasireiškiančia gurgiančiais garsais, draugiškoje kompanijoje sklandė pašmaikštavimai, kad vis dėlto ne mamos košė skaniausia ir net ne močiutės blynai - laukinės gamtos šauksmas natūraliai masino smailinti pagaliukus, lyg ietis, smeigti mėsos gaminius ir patikėti ugnies liežuviams ruošti puotą skrandžiui. Ir jau visai nesvarbu, ar seilės tįsta nuo apetitą žadinančių kvapų, ar malonumo kiekvienam pasijusti virtuvės šefu - geriausiu dešrelių kepimo virtuozu! Visus tuos „patogumus“ jauniesiems sportininkams svetingai pasiūlė ir pasisvečiuoti priėmė kaimo turizmo sodyba.

Išvada viena - ši stovykla ne tiems, kurie mėgsta pagulėti ant sofos apsikabinę personalinį kompiuterį, ar kitaip patinginiauti, nes žymiai naudingiau vasaros malonumus patirti drąsiai, stipriai, vikriai ir naudingai kūnui, sielai, o skrandį nustebinti lengva, laukine egzotika.



NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
Lietuva - nuostabi šalis... .nes tik pas mus krepšininkai būna mažučiai (Andrius Mažutis), o tenisininkai - berankiai (Ričardas Berankis). .nes čia per metus nuperkama 2000 beisbolo lazdų ir tik dvi beisbolo pirštinės. .nes tik mes sugebame uždirbti 600 Lt/mėn. ir už butą sumokėti 800 Lt. .nes lietuviai yra vienintelė tauta pasaulyje, dirbantys užsienyje, o atostogaujantys savo šalyje. .nes važiuodami didžiausiu leistinu greičiu jūs stabdote eismą. .nes pradinukų kuprinės sveria daugiau nei patys mokiniai. .nes Lietuva yra antra šalis pasaulyje pagal korupciją tik dėl to, kad davė kyšį, kad nebūtų pirma. .nes atostogos Palangoje kainuoja brangiau nei Turkijoje. .nes Lietuvos kelininkus žiema kasmet užklumpa netikėtai!

vidma

vidma  portretas
zurint i tas nuotraukas braunas mintys, kad dar turim sansa but vieninga , nostabi salis, zmones kurios galetu gyvent savo zemeje ..........Taip turetu atrodit pradzia kelio i kita Lietuva be korumpotos valstybes su laisvai gyvenanciais zmonemis .
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių