Pereiti į pagrindinį turinį

Kaune surengtas mintino skaičiavimo čempionatas

2013-04-06 21:14
Kaune surengtas mintino skaičiavimo čempionatas Kaune surengtas mintino skaičiavimo čempionatas Kaune surengtas mintino skaičiavimo čempionatas Kaune surengtas mintino skaičiavimo čempionatas Kaune surengtas mintino skaičiavimo čempionatas Kaune surengtas mintino skaičiavimo čempionatas Kaune surengtas mintino skaičiavimo čempionatas Kaune surengtas mintino skaičiavimo čempionatas Kaune surengtas mintino skaičiavimo čempionatas Kaune surengtas mintino skaičiavimo čempionatas Kaune surengtas mintino skaičiavimo čempionatas Kaune surengtas mintino skaičiavimo čempionatas

Kaune moksleiviai ir suaugusieji rungėsi, kas greičiau skaičiuoja mintinai. Nugalėtojai vyks į tarptautines varžybas Ukrainoje.

Į Vytauto Didžiojo universiteto (VDU)  Informatikos fakultetą šeštadienį dalyvauti „Matmintinio“ čempionato baigiamajame etape suvažiavo 120 dalyvių iš visos šalies.

Pasak renginio organizatoriaus Mariaus Alaburdos, jie į finalą atrinkti iš kelių tūkstančių dalyvių, kurie varžėsi internetu. „Dalyviai skirstomi į amžiaus grupes pagal klases: rungiasi 1 – 3, 4 – 6, 7 – 12 klasių vaikai (pastarojoje kategorijoje atskirai rungiasi mergaitės ir berniukai), taip pat suaugusieji“, – pasakojo M. Alaburda.

Dalyviai prie kompiuterio pele turi kuo greičiau surinkti atsakymus į įvairius aritmetinius veiksmus. Priklausomai nuo teisingų atsakymų skaičiaus ir jų pateikimo greičio laimimi taškai. Viena iš geriausiai pasirodžiusių šeštokių Sandra Macijauskaitė pasakojo dalyvaujanti „Matmintinio“ čempionato finale jau antrus metus. „Pernai užėmiau antrą vietą. Šiemet kol kas pirmauju. Negaliu paaiškinti, kaip pavyksta greitai suskaičiuoti ir pateikti atsakymus“, - kalbėjo Rokiškio rajono, Kamajų Antano Strazdo gimnazijos moksleivė.

Daugiausia finalo dalyvių šiemet pateko iš Vilniaus Filaretų pradinės mokyklos – iš jos atvyko 6 pradinukai. Juos parengė mokytoja Jovita Vaivadaitė, kuri irgi jau kelerius metus dalyvauja „Matmintinio“ varžybose. „Kartą per savaitę kompiuterio klasėje matematikos pamoka būna skirta mintino skaičiavimo treniruotėms. Šis būdas labai padeda lavinti matematinį mąstymą, ugdo koncentraciją, dėmesį, susikaupimą. Be to, yra labai patrauklus vaikams, pagyvina matematikos pamokas. Greitas skaičiavimas mintinai praverčia ne tik mokslams, bet ir gyvenime“, – įsitikinusi pedagogė.

Lietuvoje „Matmintinio“ varžybos rengiamos jau daugiau kaip dešimtmetį. Šis žaidimas atkeliavo iš Estijos. Matematikos mokytojas Kalevas Põldsaaras norėjo, kad vaikai prie kompiuterio pramogautų naudingai, todėl sukūrė mintino skaičiavimo žaidimą. Jis išpopuliarėjo Lietuvoje, Latvijoje, Slovėnijoje, Ukrainoje.

24 geriausiai Kaune pasirodę dalyviai šiemet vyks į tarptautines varžybas Ukrainoje, Krymo autonominėje respublikoje, taip pat laimės kompiuterius.

Pertraukoje tarp azartiškų važybų VDU Informatikos studentai surengė savo sukonstruotų robotų pasirodymą, aiškino jų veikimo principus

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų