Kaune vagys įniko į moteriškus drabužius

Pačiame Kauno miesto centre, Laisvės alėjoje, šį rudenį jau antrą kartą žaibiškai apvogta drabužių parduotuvė „City Women“. Nusikaltėlių padaryti nuostoliai ir šįkart skaičiuojami dešimtimis tūkstančių litų.

Nors dar rugsėjo pabaigoje Kauno teisėsaugininkai džiaugėsi sučiupę su įkalčiais stambia vagyste įtariamus du kauniečius, praėjus kiek daugiau nei mėnesiui, ta pati prabangių drabužių parduotuvė vėl buvo įžūliai apšvarinta.

Šįkart ir vėl nepadėjo net joje įrengtos apsaugos sistemos ir suveikusi signalizacija. Skubiai atvykę apsaugininkai nusikaltėlių pėdsakus jau rado atvėsusius. Laimė, vagių grobiu tapęs turtas buvo draustas.

Jau antra žaibiška vagystė Laisvės alėjos 45 numeriu pažymėtame pastate, kur įsikūrusi bendrovės „Apranga“ moteriškų drabužių parduotuvė, įvykdyta antradienį paryčiais, apie 5.15 val. Ilgapirščiai, kaip ir rugsėjo 21-osios naktį, vidun įsibrovė išdaužę stiklines duris.

Anot parduotuvės administracijos, pastarąjį sykį nekviesti „svečiai“ vėlgi susižėrė viską, kas pakliuvo po ranka - moteriškus paltus, švarkus, džinsines kelnes, marškinėlius, sijonus. Iš viso parduotuvei padaryta žala siekia beveik 16 tūkst. litų.

Kaip jau buvo rašyta „Kauno dienoje“, lygiai tokio paties braižo nusikaltimas toje pačioje parduotuvėje buvo įvykdytas ir rugsėjo 21-osios naktį. Tąsyk vagys įsliūkino apie 2.15 val. ir veikė dar apsukriau, mat jų išnešti drabužiai buvo įvertinti dukart didesne suma - beveik 34 tūkst. litų.

Nepraėjus nė porai valandų, policijos pareigūnai sulaikė minėta vagyste įtariamus latvių tautybės brolius - dvidešimtmetį Skirmantą ir metais vyresnį Vitautą Juršas. Pas juos rasti ir pavogti daiktai. Įtariamieji savo kaltę be perstojo neigė. Jau kitądien sulaikytieji buvo nuvesdinti į teismą, kuris iš dalies patenkino prokurorų prašymą ir leido juodu suimti mėnesiui.

Minėtas terminas turėjo baigtis spalio 22 dieną, tačiau jis buvo pratęstas dešimčiai parų. Šią savaitę pareigūnai ketina vėl kreiptis į teismą, prašydami palikti įtariamuosius suimtus dar ilgesniam laikui.

Visa tai byloja, kad be vagyste įtariamų brolių Juršų mieste veikia ir kita organizuota ilgapirščių grupuotė, vikriai vykdanti žaibiškas vagystes.

Manoma, kad įtariamieji panašiu principu galėjo apšvarinti ir daugiau parduotuvių. Juolab kad rugsėjo 17-osios naktį, apie 4.25 val., vagys įsliūkino į netoliese, Laisvės alėjos 58 name esančią parduotuvę „Mados linija“, iš kurios buvo pavogta įvairių prekių už daugiau nei 20 tūkst. litų.


Šiame straipsnyje: vagystės kaunecity women

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių