Pereiti į pagrindinį turinį

Kauno merui rengiama interpeliacija

2010-06-12 19:01
Kauno merui rengiama interpeliacija
Kauno merui rengiama interpeliacija / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

Paramą Sėkmės koalicijai nutraukę socialdemokratai nerimsta ir ruošiasi pareikšti nepasitikėjimą Kauno merui Andriui Kupčinskui.

„Svarstėme įvairius variantus, kaip konstruktyviai dirbti miesto labui. Interpeliacija merui būtų viena iš išeičių“, – pareiškė miesto tarybos narys socialdemokratas Gintautas Labanauskas. Kad socialdemokratai svarsto galimybę rengti interpeliaciją JAV viešinčiam konservatoriui A.Kupčinskui, patvirtino ir Kauno socialdemokratų lyderė Orinta Leiputė.

„Skyriaus valdyboje kol kas aštriai diskutuojama apie tai. Dar nesame galutinai apsisprendę“, – nebuvo tokia tvirta O.Leiputė. Neoficialiai kalbama, kad tarp pačių socialdemokratų nėra vieningos nuomonės šiuo klausimu, tačiau tai bandoma pateisinti demokratijos principais.

Pasak interpeliacijos idėją palaikančio G.Labanausko, buvę Sėkmės koalicijos rėmėjai nesiekia iš principo nuversti valdžią. „Matome, kad šiandien nėra tarybos vadovo, kuris galėtų suvienyti bendram darbui ir kad ištaisytų iki šiol padarytas klaidas“, – įsitikinęs G.Labanauskas.

Socialdemokratai jau yra parengę interpeliacijos teksto pagrindą, kurį planuoja derinti su opozicijos ir galbūt su valdančiųjų atstovais. Interpeliacijoje A.Kupčinskui reiškiami priekaištai dėl nepagrįsto įmonių „Autrolis“ ir „Kauno autobusai“ sujungimo, troleibusų linijos tiesimo į Šilainius blokavimo, dviejų miesto ligoninių žlugdymo, nepagrįsto šiukšlių išvežimo mokesčio pagal būsto plotą, nesugebėjimo konstruktyviai vesti tarybos posėdžius.

„Meras turėtų daryti išvadas, nes akivaizdu, kad jis nesugeba vesti posėdžių ir organizuoti darbo. Tai kas bus toliau?“ – retoriškai klausė O.Leiputė.

„Žinau, kaip sunku atsilaikyti prieš kitas nuomones nereplikuojant. Bet jei neperžengi per save, nepraleidi tų replikų pro ausis, įvedi destrukciją posėdyje. Prasideda simpatijos, antipatijos, guminė žarna, kompetentingas ar ne, gražus ar negražus, senas, kvailas pamirštant, koks klausimas svarstomas“, – įžvelgė G.Labanauskas.

Politikas mano, ir tarp konservatorių yra 6–7 nariai, nepatenkinti posėdžių vedimu ir tarybos vadovo veikla, tačiau abejoja, ar partinė konservatorių drausmė leis jiems reikšti nepasitenkinimą.

Socialdemokratai tikino modeliuojantys, kaip likusį iki rinkimų laiką galima praleisti konstruktyviai dirbant kauniečių labui. Jie įsitikinę, kad tai įmanoma tik pakeitus Sėkmės koalicijos lyderį.

„Koalicijos partneriai patys turėtų nuspręsti, kas geriau: ar vicemeras Rimantas Mikaitis, ar kuris nors iš konservatorių – Petras Bingelis, Rapolas Gediminas Sakalnikas ar Marijus Panceris“, – siūlė G.Labanauskas. Pasikeitus koalicijos lyderiui, socialdemokratai vėl svarstytų galimybę remti valdančiuosius.

„Socialdemokratai iki šiol vykdė destrukcinę veiklą, tai daro ir toliau. Tai nepagrįsta bandymas politikuoti“, – konservatorių frakcijos poziciją išsakė Marijus Panceris. Jo teigimu, visi koalicijos partneriai veikia pagal koalicijos sutartį nepaisant socialdemokratų veiksmų.

Kada bus priimti galutiniai sprendimai dėl interpeliacijos, nėra aišku. Gali būti, kad mero interpeliacijai bus ruošiamasi iki rudens.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų