Pereiti į pagrindinį turinį

Kauno prokurorė – viena geriausių šalyje

2013-03-30 23:14
Kauno prokurorė – viena geriausių šalyje
Kauno prokurorė – viena geriausių šalyje / Nuotraukoje: A. Urbelis, D. Valys, N. Urbonavičienė, N. Grunskienė, S. Galminas

Pirmą kartą rengtame konkurse „Metų prokuroras“ buvo puikiai įverta Kauno apygardos prokuratūros prokurorė Nomeda Urbonavičienė. Ji pelnė antrąją vietą.

„Metų prokurore“ tapo Panevėžio apygardos prokuratūros prokurorė Nida Grunskienė, trečiąją vietą laimėjo Generalinės prokuratūros prokuroras Artūras Urbelis. Konkursas surengtas Prokuratūros dienos proga.

„Džiugu, kad Generalinės prokuratūros vadovai palaikė mano idėją, tikiuosi, kad garbingi „Metų prokuroro“ rinkimai taps gražia tradicija mūsų institucijoje, įprasminanti sunkų ir atsakingą prokuroro darbą“, – sako šio konkurso iniciatorius ir komisijos pirmininkas Klaipėdos apygardos Klaipėdos apylinkės prokuratūros prokuroras Saulius Galminas.

Konkurso „Metų prokuroras“ tikslas – nustatyti ir paskatinti Lietuvos prokurorus, profesionaliausiai atliekančius, organizuojančius ikiteisminius tyrimus ir jiems vadovaujančius, palaikančius valstybinį kaltinimą teisme, ginančius viešąjį interesą, taip pat dalyvaujančius kitose iniciatyvose, tiesiogiai nesusijusiose su prokuroro funkcijomis, ar kitaip prisidedančius prie Lietuvos prokuratūros veiklos ir tradicijų puoselėjimo.

Prokurorė Nomeda Urbonavičienė tarnybą prokuratūroje pradėjo 1997 metais. Ji specializuojasi organizuotų grupių ir nusikalstamų susivienijimų tyrime. Pernai organizavo ir kontroliavo 53 ikiteisminius tyrimus, teismui perdavė 11 bylų (dėl 42 nusikalstamų veikų). Praėjusiais metais prokurorė pati atliko 6 ikiteisminius tyrimus.

Prokuratūros teigimu, N. Urbonavičienė nuosekliai gina savo poziciją teisme. Viena didelį atgarsį visuomenėje sukėlusių jos bylų yra piktnaudžiavimo tarnyba, didelės vertės svetimo turto iššvaistymo byla, kurioje kaltinimai pateikti 14 asmenų, tarp jų buvusiam Alytaus merui, administracijos direktoriui.

Pabrėžiama, kad prokurorė sėkmingai bendradarbiauja su užsienio šalių teisėsaugos pareigūnais, dalyvauja seminaruose, tarptautiniuose mokymuose, nuo pernai yra M. Romerio universiteto Viešojo saugumo fakulteto lektorė. Už bendradarbiavimą su kitomis įstaigomis yra ne kartą skatinta teisėsaugos institucijų vadovų.

Iš viso Generalinės ir apygardų prokuratūrų vadovai pirmajam „Metų prokuroro“ konkursui buvo pateikę dvidešimt vieno prokuroro kandidatūras.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų