Ketvirtasis „Ūkio banko teatro arenos“ sezonas – kupinas kokybės

Jau šį sekmadienį vilniečių bei miesto svečių mylima „Ūkio banko teatro arena“ atvers duris ketvirtajam savo sezonui. Teatro, muzikinių ir pramoginių renginių savo gerbėjams nešykštinti erdvė bus dosni ir naująjį sezoną.

„Neapsakomai džiaugiamės artėjančiu rudeniu – mums tai reiškia aktyvų darbymetį, kurio geriausias rezultatas – patenkinti mūsų lankytojų veidai. Drąsiai galiu žadėti, kad mūsų komanda ir ketvirtąjį arenos sezoną pasistengs pripildyti kokybiškais, įdomiais, nepamirštamais projektais“, - sako „Ūkio banko teatro arenos“ vadovas Valdas Petreikis.

Taigi, jau poryt „Ūkio banko teatro arenoje“ skambės pirmieji plojimai – čia savo naują sezoną pradės LNK televizijos projektas „Kviečiu šokti. Pažadinta aistra“. Šio projekto gerbėjai į areną bus kviečiami kiekvieną sekmadienį, lygiai 19 valandą.

Rugsėjo 14-ąją „Ūkio banko teatro arenoje“ plyšaus elektroninės muzikos kūrėjai ir jų festivalis „Pyramid“.  Šia proga į Vilnių suvažiuos vardai, kurių pristatyti tikrai nereikia – Roni Size su MC Dynamite, Hype su MC Daddy Earl, Aphrodite su MC Junior Red, o taip pat ir lietuviškosios scenos pažibos Vaiperis, Markas Splinteris, Pushaz ir Cr-edit.

Vos drum'n'bass fiesta baigsis, arenoje karaliaus Gytis Ivanauskas ir jo „Tango salon“. Šį šokio spektaklį gerbėjai galės pamatyti rugsėjo 22 dieną.

Rugsėjo pabaigoje eilė ateis ir Jo didenybei teatrui, o kartu su juo ir bene garsiausiam Lietuvos režisieriui Oskarui Koršunovui.

Rugsėjo 27 dienos vakaras bus skirtas šio režisieriaus „Hamletui“, kurio turbūt pristatinėti jau nereikia. Dar kartą šis spektaklis arenoje bus parodytas gruodžio 27-ąją.

Kitas O.Koršunovo ir jo komandos šedevras – jautrioji „Miranda“. Ją gerbėjai pažinti galės lapkričio 15 ir 29 dienomis. Pagal Williamo Shakespeare'o „Audrą“ pastatyta inscenizacija susilaukė didžiulio palaikymo ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje, todėl ją pamatyti – tiesiog privalu.

Lygiai taip pat, o gal net ir labiau privalu laukti spalio 10-osios ir bene svarbiausios šio sezono „Ūkio banko teatro arenos“ premjeros. Tai gerbėjus progresine tvarka renkančios „Baltijos baleto grupės“ spektaklis pagal „The Beatles“ muziką „Saulės smūgis“.

Svarbiausi režisierės Marijos Simonos Šimulynaitės „Saulės smūgio“ atsiradimo „kaltininkai“ – karališka anglų ketveriukė, menanti laikus, kai būti hipiu reiškė būti laisvu ir savotiškai privilegijuotu. Tai „The Beatles“. Būtent „The Beatles“ vyrukų siurrealistinė kelionė povandeniniu laivu tapo vienu pagrindinių naujojo „Baltijos baleto grupės“ spektaklio motyvų, papildytu Ivano Bunino apsakymo „Saulės smūgis“ elementais.

Spektaklio scenografiją puikiai apibūdina sąvokos „saldainių parduotuvė“ ir „atrakcionų parkas“. Kostiumų idėja įkvėpta filmo „Vandenyno gelmės“ iš dokumentinių filmų ciklo „Planeta žemė“. Įvairiausi povandeniniai gyviai atgims medžiagų klostėse ir spalvų paletėse. Spektaklio kostiumų dailininkė – Agnė Jegelavičiūtė.

Nespėjusiems ar netilpusiems, „Saulės smūgis“ bus dar kartą sušoktas spalio 16 dieną.

Paskutinėmis spalio dienomis į „Ūkio banko teatro areną“ vėl sugrįš muzika. 27-ąją mėnesio dieną arenos skliautuose skambės gitarų garsai. Čia koncertuos vienas geriausių gitaros virtuozų pasaulyje Steve Vai.

Amerikietis gitaristas, dainų autorius ir prodiuseris mėgaujasi visiška kūrybine laisve, nesistengia taikytis prie konkretaus muzikos stiliaus. Steve Vai ieško savito skambesio ir atlikimo manieros, nesivaržydamas realizuoja pačias keisčiausias savo idėjas ir muzikines vizijas. Išskirtinės jo atliekamos muzikos neįmanoma priskirti vienam konkrečiam žanrui. Steve Vai ne tik virtuoziškai valdo gitarą. Jis taip pat groja klavišiniais ir mušamaisiais instrumentais, kuria dainas ir prodiusuoja savo bei kitų atlikėjų ir grupių kūrybą.

Lapkritį vėl pasimatysime su Oskaru Koršunovu. Lapkričio 16 dieną ( o po to ir gruodžio 28) žiūrėsime „Įstabiąją ir graudžiąją Romeo ir Džuljetos istoriją“, lapkričio 30-ąją ateis eilė „Shopping and fucking“.


Šiame straipsnyje: Ūkio banko arena

NAUJAUSI KOMENTARAI

miske ar mieste

miske ar mieste  portretas
tai kur yra ta arena neaisku
VISI KOMENTARAI 1

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių