Kino teatras „Lietuva“ atgimė kultūrai

Šeštadienį prie buvusio kino teatro „Lietuva“ dėjosi keisti dalykai. Būriai entuziastingų vilniečių, pasiėmę į rankas šluotas, valymo priemones, kibo į darbą. 

Per kelias valandas užpaišyti pastato langai vėl blizgėjo,o iš vidinių salių buvo išneštos krūvos šiukšlių. 

Norėdamas prisidėti prie bohemiečių ir „Silence“ organizuojamos iniciatyvos surengti elektroninės operos fantaziją „XYZ“ visuomeninis judėjimas „Taip“ tą dieną vilniečius kvietė į  talką „Išvalykime „Lietuvą“. 

Jau po kelių valandų darbo „Lietuvos“ kino teatro nebuvo galima atpažinti. Švarūs langai, nebedulkinos salės, išplautas vestibiulis bei rūsys. Į talką rinkosi ne tik „Taip“ visuomeninio judėjimo atstovai, aktyvūs ir kultūrai neabejingi vilniečiai, bet ir gerai žinomi mados, politikos ir kultūros veikėjai. 

Pasiėmę  šluotas didžiąją salę energingai tvarkė Seimo narys Žilvinas Šilgalis, Vilniečių frakcijos seniūnas Kęstutis Nėnius, dažų gramdymo procedūros ėmėsi ir mados verslo atstovas Juozas Statkevičius, prie talkos prisidėjo ir operos solistas Rafailas Karpis, bei solistė Asmik Grigorian, atvykusi su sūnumi. 

Taigi, jau lapkričio 6 dieną į buvusį kino teatrą „Lietuva“ sugrįš kultūra. Pirmasis renginys: elektroninės operos fantazija „XYZ“, kurią rengia „bohemiečiai“ kartu su „Silence“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių