Pereiti į pagrindinį turinį

Kitą antradienį - mitingas prie Seimo (papildyta)

2009-12-01 18:56
Kitą antradienį - mitingas prie Seimo (papildyta)
Kitą antradienį - mitingas prie Seimo (papildyta) / Gedimino Bartuškos nuotr.

Gruodžio 8 d. prie Seimo organizuojamas mitingas skambiu pavadinimu „Prieš tautos skurdinimą“. Sostinės valdžia leido organizuoti renginį, tačiau mitinguotojams neleista rinktis riaušes dar menančioje Nepriklausomybės aikštėje.

Vilniaus miesto savivaldybės administracija išdavė leidimą mitingą organizuojančiai Artūro Paulausko vadovaujamai „Naujajai sąjungai“. Pagal planą, mitingas prasidės antradienį vidudienį ir truks maždaug dvi valandas.

Tačiau mitinguotojams leista rinktis ne priešais parlamento rūmus, Nepriklausomybės aikštėje, o gerokai nuošaliau esančioje automobilių stovėjimo aikštelėje prie A.Tumėno ir A.Goštauto gatvių sankryžos. Šioje aikštelėje rinkosi ir kovą mitingavę studentai - darganotu oru akademinis jaunimas buvo priverstas klampoti po purvyną. Regis, tas pats laukia ir ateinančio antradienio mitingo dalyvių.

Regis, A.Paulausko partijos užmojai nemaži. Mat be tradicinių mitingo rengimo darbų, „Naujoji sąjunga“ rūpinasi ir autobusais mitinguotojams iš tolimesnių šalies kampelių suvežti.

Pats A.Paulauskas portalui teigė laukiantis apie pusšimčio žmonių. Anot jo, pagrindinis mitingo tikslas bus ginti iš skylėtos „Sodros“ kišenės išlaikomus žmones: pensininkus, jaunas mamas ir t.t. Paprašytas nurodyti, kokius valstybei pasiūlytų taupymo kelius, politikas nurodė, esą dar galima mažinti viešojo sektoriaus išlaidas, karpant etatus biurokratiniame aparate bei atsisakant, jo manymu, nebūtinų išlaidų.

Paklaustas, ar yra patenkintas paskirta mitingo vieta, A.Paulauskas pareiškė, esą po sausio 16-osios riaušių itin griežtai laikomasi taisyklių, ir nutarta žmonių neleisti arčiau kaip per 75 metrus nuo Seimo. Tai esą ir tapo pagrindine mitingo perkėlimo į ne pačią patogiausią vietą priežastimi.

Tai jau antrasis socialliberalų organizuojamas mitingas. Prieš porą savaičių iš didžiosios politikos išstumta partija organizavo masinį protestą prieš pensijų karpymą. Tuomet prie Prezidentūros susirinko šimtai žmonių, daugiausiai - pagyvenusių.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų