Klaipėdoje – XVIII tarptautinis S.Šimkaus chorų konkursas (programa)

Kitą savaitę Klaipėdos koncertų salėje vyksiantis XVIII tarptautinis Stasio Šimkaus chorų konkursas žada būti kaip niekada anksčiau įdomus ir spalvingas.

„Tarptautinis chorų konkursas Klaipėdoje turi gražias tradicijas, rengiamas nuo 1976-ųjų ir visada buvo labai mėgstamas tiek jame dalyvaujančių chorų, tiek visuomenės. Tikimės, kad šiemet konkursas bus labai įdomus ir spalvingas, nes atvyksta tikrai aukšto lygio meniniai kolektyvai, kurie ne tik varžysis tarpusavyje, bet ir surengs koncertus pajūryje. Be to, konkurso metu bus galima daugiau sužinoti apie chorines tradicijas Europoje ir pasaulyje, pabendrauti su garsiais chorinio meno meistrais“, – pasakojo renginio meno vadovas ir direktorius, Klaipėdos chorinės bendrijos „Aukuras“ tarybos pirmininkas doc. Algirdas Šumskis.

XVIII tarptautinis Stasio Šimkaus chorų konkursas Klaipėdoje vyks lapkričio 25–27 dienomis ir yra skirtas Mikalojaus Konstantino Čiurlionio atminimui. Jame ketina dalyvauti 19 kolektyvų iš Latvijos, Estijos, Lenkijos, Baltarusijos ir Lietuvos. Šiuo renginiu yra susidomėjusi Tarptautinė chorinės muzikos federacija (IFCM) bei Tarptautinės chorų konkursų ir festivalių organizacijos. Šiemečio konkurso vertinimo komisijai pirmininkaus IFCM meno vadovas ir direktorius Gaboras Hollerungas (Vengrija). „Šis garbus, tokio aukšto rango žmogus nėra atsitiktiniai parinktas. Jo atvykimas pirmininkauti konkursui – tai tąsa mūsų renginio pripažinimo tarptautinėje erdvėje ir yra susijęs su konkurso ateitimi, kad jis įgautų didesnį prestižą, dar daugiau sustiprėtų bei įsitvirtintų tarp pasaulinių konkursų. Žinoma, Klaipėdos miestui tai didžiulė ir išskirtinė garbė, o ir ne mažesnė atsakomybė“, – tvirtino A.Šumskis.

Konkursą papildys plati koncertinė programa – jo dalyviai dainuos ne tik Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės bažnyčioje, bet ir Kretingos bei Palangos bažnyčiose. Be koncertų, vyks diskusija prie apskritojo stalo konkurso dalyviams ir svečiams. Ją ves konkurso vertinimo komisija.

„Tikimės sulaukti didelio žiūrovų dėmesio ir pačiame konkurse, ir jo dalyvių koncertuose, o diskusijose laukiame visų choro dirigentų, muzikos mokytojų bei norinčiųjų daugiau sužinoti apie pasaulio ir Europos chorinę muziką bei jos aktualijas“, – sakė renginio meno vadovas.

Konkurso programa

Lapkričio 25 d.

Dalyvių atvykimas, registracija Klaipėdos koncertų salėje

10.30 val. – konkurso atidarymas ir koncertas.

11 val. – mokyklinių chorų konkursas (C kategorija)

11.30 val. – vaikų chorų konkursas (D kategorija)

12 val. – pietų pertrauka.

16 val. – C ir D kategorijų rezultatų paskelbimas.

16.30 val. – seminaras chorų vadovams ir svečiams. Chorų dirigentų ir vertinimo komisijos narių susitikimas ir diskusija tema „Mūsų chorinio gyvenimo aktualijos“.

Lapkričio 26 d.

Dalyvių atvykimas, registracija Klaipėdos koncertų salėje

11 val. – mišrių chorų konkursas (A kategorija)

14 val. – pietų pertrauka.

16.30 val. – A kategorijos rezultatų paskelbimas.

17 val. – Lygių balsų chorų konkursas (B kategorija). Moterų chorai (B1).

18 val. – Lygių balsų chorų konkursas (B kategorija). Vyrų chorai (B2).

19.30 val. – B kategorijos rezultatų paskelbimas.

Lapkričio 27 d.

Klaipėdos koncertų salėje

11 val. – Didžiojo Gintaro prizo konkursas.

15 val. – chorų konkurso dalyvių koncertas „Draugai draugams“.

16 val. – konkurso laureatų apdovanojimas, specialiųjų prizų įteikimas. Didžiojo ir Mažojo Gintaro prizų konkurso rezultatų paskelbimas ir apdovanojimas. Laureatų koncertas. Konkurso uždarymas.

Sakralinės muzikos koncertai

Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės bažnyčioje

Lapkričio 25 d. 18.30 val. – Kauno mišrus choras „Kamertonas“ (vad. Kęstutis Jakeliūnas), Latvijos Tumes mišrus choras (vad. Rudolfas Bacanis ir Ritma Zagerė), Jelgavos rajono mišrus choras „Liga“ (vad. Inta  Zakenfeldė), Vilniaus mokytojų namų mišrus choras „Bel Canto” (vad. Artūras Dambrauskas).

Lapkričio 26 d. 18.30 val. – Klaipėdos S.Šimkaus konservatorijos mišrus choras (vad. Jolanta Vyšniauskienė), Latvijos universiteto mišrus choras „Juventos“ (vad. Janis Petrovskis), Talino 21-osios mokyklos berniukų ir jaunuolių choras (vad. Lydia Rahula), Rygos mišrus choras „Burtnieks“ (vad. Egilis Lipšanis).

Palangos Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčioje

Lapkričio 25 d. 18.30 val. – Vilniaus kultūros centro Lietuvos radijo ir televizijos vaikų choras (vad. Regina Maleckaitė), Rygos mišrus choras „Burtnieks“ (vad. Egilis Lipšanis), Latvijos universiteto mišrus choras „Juventos“ (vad. Janis Petrovskis).

Kretingos Viešpaties Apreiškimo Švč. Mergelei Marijai bažnyčioje

Lapkričio 25 d. 18.30 val. – Klaipėdos S.Šimkaus konservatorijos mišrus choras (vad. Jolanta Vyšniauskienė), Rygos latvių draugijos „Ausma“ moterų choras (vad. Janis Zirnis), Rygos „Swedbanko“ mišrus choras (vad. Artūras Ancanis).

Lapkričio 26 d. 18.30 val. – Vilniaus kultūros centro Lietuvos radijo ir televizijos vaikų choras (vad. Regina Maleckaitė), Kauno mišrus choras „Kamertonas“ (vad. Kęstutis Jakeliūnas), Latvijos Tumes mišrus choras (vad. Rudolfas Bacanis ir Ritma Zagerė).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rob

Rob portretas
Chorvedziai kalba kad sis straipsnyje paminetas Kestas Jakeliunas Kauno valstybiniame chore is auditorijos isvare ir pazemino viena tenora! Matyt tam "dirigentui" truksta proto arba gedos! Ar kas gali buti slyksciau, ponas Kestuti?!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių