Klaipėdos gėda – nelegalios reklamos

Uostamiesčio valdžiai nepavyksta priversti savininkų nuo pastatų nukabinti nelegalių reklamų. Griežtesnė jų kontrolė vykdoma nuo metų pradžios, įsigaliojus naujai tvarkai.

„Puse metų kalbame apie nelegalias reklamas, kad jas reikia nuimti ir nieko. Ant buvusių buities rūmų tebekabo 50 nelegalių reklamų. Gėda, kad per tiek laiko nesugebame išspręsti problemos. Tvarka galioja nuo metų pradžios“, – tvirtino Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio komiteto narys Gintautas Murauskas.

Politiko manymu, tokia situacija susidarė, nes Viešosios tvarkos poskyris mažai dirba šiuo klausimu.

„To skyriaus veikla labai keista. Kodėl nesusitvarkote šios srities. Žinau, kad nieko nedirbate. Daugiau burnos neaušinsiu šiuo klausimu. Kol tokie asmenys bus, tol rezultatų nebus. Reikia nuvažiuoti su bokšteliu ir nukelti nelegalią reklamą“, – piktinosi G.Murauskas.

Viešosios tvarkos poskyrio vedėjas Marius Poimanskis aiškino, jog trūksta žmonių. Be jo poskyryje dirba tik vienas žmogus, kuris dirba su renginių, mitingų organizavimu, dėl jų bendrauja su policija.

„Nelegalios reklamos nesudaro 100 proc. mūsų darbo. Turime ir kitų pareigų. Negi vienas žmogus gali išvalyti nuo šiukšlių Klaipėdą? Problemų kyla ir dėl automobilio. Geriausiu atveju, jį gauname kartą per savaitę ir tai ne visada. Reikėtų bent dviejų dienų“, – tvirtino vedėjas.

Šiemet buvo surašyta 70 protokolų nelegalių reklamų savininkams. Baudos siekia nuo 500 iki 1000 litų.

„Keista, kad kai kurie komiteto nariai, mano, jog surašyti protokolą galima per minutę. Be to lėšų reklamų nukeldinimui šiemet nebuvo skirta“, – stebėjosi vedėjas.

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda gynė savo pavaldinį.

„Žmonių labai trūksta. Vienas iš poskyrio specialistų dirba su leidimais renginiams, mitingams organizuoti. Jis nuolat bendrauja su policija. Negalima sakyti, kad M.Poimanskis nedirba. Būna dienų, kad jis surašo po septynis protokolus“, – komentavo direktorius.

Problemų, kovojant su nelegaliomis reklamomis, kyla ir dėl to, kad prie protokolų rašymo neprisideda Kultūros paveldo departamento Klaipėdos skyrius, nors žadėjo. Jis nesurašė nė vieno protokolo.

Anot L.Dūdos, nelegalių reklamų nukėlimui kitais metais prašoma 20-30 tūkst. litų.

Miesto ūkio komiteto pirmininkas Vidmantas Plečkaitis tvirtino, jog komitetas turėtų siūlyti grąžinti leidimų išdavimo renginiams, mitingams funkciją Kultūros skyriui kaip buvo anksčiau. Taip pat siūlyti, kad būtų skirta 30 tūkst. litų reklamų nuėmimui.

„Dabar yra daug gudručių. Ant pastato sienos kabo reklama, savininkas yra ir aiškina, kad reklama ne jo“, – teigė pirmininkas.


Šiame straipsnyje: nelegali reklama

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių