Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdos istoriją praeiviams pasakoja ekspozicija prie „Arkos“

2013-01-15 19:15
Klaipėdos istoriją praeiviams pasakoja ekspozicija prie „Arkos“
Klaipėdos istoriją praeiviams pasakoja ekspozicija prie „Arkos“ / Dalios Grikšaitės nuotr.

Lietuvos ir Klaipėdos krašto suvienijimą simbolizuojančią arką šįryt papuošė valstybinė Lietuvos Respublikos ir istorinė Mažosios Lietuvos vėliavos. Paminklo papėdėje atidaryta ekspozicija, klaipėdiškiams ir miesto svečiams pasakojanti Klaipėdos krašto prijungimo prie Lietuvos istorines bei politines peripetijas.

Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus bei Klaipėdos universiteto Baltijos regiono istorijos ir archeologijos instituto istorikų parengta paroda „Kova dėl Klaipėdos – įvykiai ir žmonės“ dedikuota jubiliejinei, 90-ajai, Klaipėdos sukilimo sukakčiai pirmadienį oficialiai atidaryta LR Seime. Dalis parodai parengtos medžiagos perkelta į lauko ekspoziciją.

Istorinėje ekspozicijoje – vieno iš reikšmingiausių Lietuvos istorinių įvykių dokumentinė medžiaga, nuotraukos, to meto laikraščių straipsniai ir liudytojų pasakojimai, atskleidžiantys, kaip ilgai ir kruopščiai Lietuvos diplomatija ieškojo būdų Klaipėdos problemai spręsti. Sėkmingai pasibaigusi 1923-iųjų sausio 15-osios karinė operacija vadinama didžiule Lietuvos valstybės pergale, šaliai atvėrusia kelią prie jūros bei  smarkiai sustiprinusia jos politinę ir ekonominę įtaką. Šiandien šio istorinio įvykio svarba prilyginama Vasario 16-ajai ar Kovo 11-ajai.


Paroda aikštėje prie paminklo „Arka“ veiks visą jubiliejinės sukakties savaitę.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų