Pereiti į pagrindinį turinį

„Menų valgyklos“ meniu papildys „Akustinės spalvos“

2012-09-07 14:24
„Menų valgyklos“ meniu papildys „Akustinės spalvos“
„Menų valgyklos“ meniu papildys „Akustinės spalvos“

Uostamiesčio „Menų valgykloje“ sekmadienį visų lauks nostalgiškai svaiginantis vyriškas gėrimas, kurio sudėtyje – laiko patikrintos ir išsaugotos dainos.

Jos sukurtos pagal S.Nėries, P.Širvio, P.Panavo, J.Jakšto eiles. Poeziją akustinėmis spalvomis tapys klaipėdiečiai muzikantai – bardas Linas Švirinas (vokalas, gitara, klavišiniai), jo sūnūs Jotvilas (perkusija) ir Rytis (bosinė gitara), taip pat džiazo muzikantas Laimonas Urbikas (saksofonas).

Anot koncerto sumanytojo L.Švirino, „Akustinės spalvos“ – tai alternatyvus pavadinimas, giliau ir taikliau įvardijantis muzikinę tradiciją, kuri vadinama dainuojamąja poezija. Tai pelnytos pagarbos duoklė ir reveransas tokiems meistrams kaip Vytautas Kernagis, Virgis Stakėnas, Alfredas Kukaitis, Algirdas Klova, Skirmantas Sasnauskas, Mieczyslawas Litwynski’s ir kiti, seniai peržengusiems dainuojamosios poezijos ribas, atnešusiems ypatingą subtilų garso ir žodžio sąskambį, suformavusiems unikalią lietuviškąją prasminės muzikos tradiciją, kur tarp muzikos ir teksto vyksta lygiavertis dialogas.

„Koncertinėje programoje didžioji dalis dainų – laiko patikrintos ir išsaugotos. Jos parašytos pagal mūsų poetų eiles ir mano poetines dėliones”, – vakaro programą pristatė L.Švirinas.

Koncertas vyks „Menų valgykloje” (Daržų g. 18, buvusi Vydūno mokykla) rugsėjo 9 d. 20 val. Įėjimas – 10 Lt.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų