Pereiti į pagrindinį turinį

Naujus kalnelius montuos visoje Klaipėdoje

2012-08-09 23:48
Naujus kalnelius montuos visoje Klaipėdoje
Naujus kalnelius montuos visoje Klaipėdoje / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Klaipėdos gatvėse nebeliks oranžinių greičio slopinimo kalnelių. Per laiką jie bus pakeisti naujais – supiltais iš asfalto. Teigiama, kad tokių kalnelių įrengimas pigesnis, o vairuotojams bus patogiau.

Eksperimentiniai naujieji kalneliai pirmiausia buvo įrengti Minijos gatvėje, Šilutės plente ir Statybininkų prospekte vietoje susidėvėjusių senųjų. Buvo stebima, ar ši naujovė efektyvi.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė pasakojo, kad naujieji kalneliai pasiteisino. Tad juos pradėta įrenginėti visame mieste.

„Naujus kalnelius montuojame vietose, kuriose senieji yra susidėvėję ar apgadinti. Pastarieji tarnauja jau kelerius metus. Apgadintų suremontuoti neįmanoma. Per laiką, manau, visame mieste bus įrengti naujieji kalneliai“, – tvirtino vedėja.

Be minėtų vietų naujieji kalneliai jau įrengti Smiltelės, Vingio gatvėse, Baltijos prospekte. Šią savaitę jie bus užbaigti Naikupės gatvėje. Naujieji kalneliai turėtų atsirasti ir Naujojo Sodo gatvėje. Senieji čia jau nuimti.

Naujuosius greičio slopinimo kalnelius vairuotojai vertina dvejopai. Vieni tvirtino, kad kalneliai neefektyvūs. Pro juos galima pralėkti ir nereikia pristatyti.

Kiti vairuotojai laikosi priešingos nuomonės. Jų teigimu, važiuojant greitai ir nepastebėjus kalnelio, galima suniokoti automobilį. Vairuotojai pabrėžia, kad kalneliai mažai pastebimi.

Pasak I.Šakalienės, ženklai stovės prie visų greičio slopinimo kalnelių, kaip reikalaujama.

Naujieji kalneliai atsieina gerokai pigiau. Vienas toks kainuoja 400 litų, o plastikinis – 2 tūkst. 340 litų.

Įrengus naujuosius kalnelius visame mieste, ateityje nebereikės pirkti plastikinių kalnelių priežiūros paslaugos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų