Pereiti į pagrindinį turinį

Netoli Nidos mariose žuvo VAE generalinis direktorius Š.Vasiliauskas

2011-10-22 19:07
Netoli Nidos mariose žuvo VAE generalinis direktorius Š.Vasiliauskas
Netoli Nidos mariose žuvo VAE generalinis direktorius Š.Vasiliauskas / Šarūno Mažeikos (BFL) nuotr.

Vėlų penktadienio vakarą ties Nida į vandenį iškrito buriuotojas. Nors buvo sutelktas būrys gelbėjimo pajėgų, vyro išgelbėti nepavyko.

Iš Bendrojo pagalbos centro penktadienį 21.38 val. Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų gelbėtojai gavo pranešimą, kad iš jachtos „Svajūnas“, esančios apie 1,5 jūrmylės nuo Nidos uosto, iškrito žmogus.

Apie įvykį nedelsiant buvo pranešta Valstybės sienos apsaugos tarnybos Pakrančių apsaugos rinktinės budėtojui, kuris išsiuntė 2 laivus į paieškos rajoną. Taip pat žmogaus ir jachtos paieškai buvo pakeltas Karinių oro pajėgų  paieškos ir gelbėjimo sraigtasparnis.

JGKC budėtojui susisiekus su jachtos kapitonu, buvo patvirtinta, kad iš jachtos iškrito 50 metų amžiaus vyras, kuris neturėjo gelbėjimosi liemenės.

Kapitonas taip pat pranešė, kad nuleido bures ir dreifuoja, nes negali naudotis jachtos varikliu dėl gedimo. 

Paprašius patikslinti savo koordinates, kapitonas padiktavo koordinates iš turimo rankinio GPS įrenginio, tačiau po patikrinimo pasirodė, kad perduota pozicija buvo klaidinga.

22.55 val. Valstybės sienos apsaugos tarnybos Pakrančių apsaugos rinktinės budėtojas pranešė, kad ieškoma jachta aptikta užplaukusi ant seklumos netoli Bulvikės rago (apie 2 jūrmylės į šiaurę nuo Nidos uosto), taip pat kad netoli jachtos surastas iškritusiojo asmens kūnas.

Žuvusysis - Visagino atominės elektrinės generalinis direktorius Šarūnas Vasiliauskas. Tai delfi.lt patvirtino atominės elektrinės išorinių reikalų direktorius Rimantas Vaitkus.

Kadangi Valstybės sienos apsaugos tarnybos Pakrančių apsaugos rinktinės laivai neturėjo galimybės nukelti kapitono nuo jachtos dėl seklaus vandens, JGKC budėtojas koordinavo, kad Bendrasis pagalbos centras į įvykio vietą iškviestų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ekipažą.


2009 m. rugpjūčio 8 d. Š. Vasiliauskas tapo Visagino atominės elektrinės direktoriumi. Vadovo pareigas jis perėmė iš Mariaus Grinevičiaus.

2009 m. dirbo Strateginių projektų direktoriumi nacionalinėje elektros energetikos bendrovėje LEO LT, 1984 m. baigė Vilniaus universitete Fizikos fakultetą. Po mokslų keletą metų dirbo „Puslaidininkių fizikos institute“ jaunesniuoju moksliniu bendradarbiu, nuo 1990 m. dirbo LR Krašto apsaugos ministerijoje, 1994 m.- 1995 m. buvo LR Krašto apsaugos ministerijos viceministras, atsakingas už tarptautinių santykių, įskaitant santykių su NATO, vystymą.

1994 m. - 1998 m. Š.Vasiliauskas dirbo telekomunikacijų bendrovėse „Vilta, „Bitė“, o nuo 1998 m. iki 2009 m. buvo bendrovės „Motorola“ atstovas Baltijos šalims.

 

2008 rugpjūčio mėnesį įkurta bendrovė UAB „Visagino atominė elektrinė“ vykdo parengiamuosius naujosios atominės elektrinės projekto darbus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų