Pereiti į pagrindinį turinį

Nugaišęs šuo Pipiras bus palaidotas netoli Žagarės

2009-11-23 20:56
Nugaišęs šuo Pipiras bus palaidotas netoli Žagarės
Nugaišęs šuo Pipiras bus palaidotas netoli Žagarės / animal.lt nuotr.

Seredžiaus gyventojui Svajūnui Beniukui už žiaurų elgesį su gyvūnais paskelbtą nuosprendį išklausiusi Kauno gyvūnų globos ir kontrolės tarnybos „Nuaras“ vadovė ir veterinarijos gydytoja Jurgita Gustaitienė sakė tikėjusis griežtesnės bausmės.

Kaimyno augintinį Pipirą nuo tilto numetusiam 22 metų S.Beniukui teismas skyrė 8 mėnesius ir 10 dienų laisvės atėmimo.

„Gerai, kad pagaliau paskirta reali laisvės atėmimo bausmė, o ne vėl nuteistas lygtinai. Mes, kaip ir daugelis gyvūnų mylėtojų, tikėjomės, kad bus skirta bent dešimt mėnesių laisvės atėmimo bausmė, kiek ir buvo siūlę prokurorai. Kita vertus, iki šiol už žiaurų elgesį su gyvūnais tokių bausmių dar nebuvo skirta, tad jau šįkart padarytas tam tikras precedentas, - kalbėjo „Nuaro direktorė J.Gustaitienė. - Svarbiausia, kad žmogus gailėtųsi taip pasielgęs, bet šiandien, kai pamačiau tą asmenį, abejoju, jog tai nuoširdu. Jis gailisi nebent savęs, bet ne dėl to, kaip neapgalvotai pasielgė, o kad taip viskas baigėsi - vaizdai atsidūrė internete ir viskas greitai išaiškėjo. Manau, kad jis yra visuomenei pavojingas, nes tai, ką padarė su Pipiru, gali vėl pasikartoti.“

Gyvūnų mylėtojams kelia nerimą kitas šuo, apie kurį S.Beniukas užsiminė tik pirmadienį, prieš pat teismo nuosprendį. Ketinama prašyti Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos patikrinti, ar yra tinkamos sąlygos tam šuniui gyventi už žiaurų elgesį su gyvūnais nuteisto jaunuolio šeimoje.

Nacionalinėje veterinarijos laboratorijoje pirmadienį skubos tvarka buvo atliktas nugaišusio Pipiro palaikų skrodimas. Iš gautų išvadų veterinarai sužinojo, kad be nustatytų išorinių sužalojimų jam buvo ir daug vidinių pažeidimų. Viena sunkiausių buvo stuburo trauma - pažeisti slanksteliai, stuburinių kanalų edema, kraujosruvos. Dėl to šuniukas ir nelaikė šlapimo, negalėjo pats tuštintis. Gydytojų patologų nuomone galbūt šunelis ir nebūtų galėjęs ateityje valdyti užpakalinių letenų.

„Norėčiau padėkoti visiems žmonėms, kurie palaikė ir pagelbėjo mums tiek morališkai, tiek ir materialiai. Surinktos lėšos yra Gyvūnų globėjų asociacijos sąskaitoje. Jų tikrai yra likę daugiau negu kad reikėjo gydymui iki šiol. Nutarta šias lėšas paskirti kitų šunų ir kačių gydymui, kurie nukentėjo ar dar nukentės ateityje, - sakė J.Gustaitienė. - Labai džiaugiuosi, kad Pipiras neliko benamis ir nebus užkastas kur nors po medžiu. Vienas vilnietis pasiūlė šuniuką palaidoti savo privačioje žemėje, netoli Žagarės. Mes labai tikimės, kad ši Pipiro auka neliks vien tik šuns numetimu nuo tilto, kuris bus greitai užmirštas, bet bus sukurtas precedentas.“

Šiandien „Nuaro“ tarnyboje jau slaugomas kitas šuo, su kuriuo žiauriai pasielgė pats šeimininkas. Šunelis penktadienį Šančiuose, Kranto gatvėje buvo patrenktas automobilio. Šeimininkas išbėgęs į gatvę jį paėmė, įsidėjo į automobilio bagažinę ir išsivežė.

Aplinkiniai manė, kad vyras išvyko pas veterinarus, bet jau kitą dieną šuo sulaužytomis galūnėmis buvo rastas išmestas pakrantėje prie Nemunu visas sušalęs, kenčiantis skausmus. Dėl itin sunkios būklės veterinarai pirmadienį dar net negalėjo atlikti operacijos. Anot J.Gustaitienės, jos vadovaujama tarnyba jau kreipėsi į policiją su prašymu, kad pareigūnai ištirtų keturkojo šeimininko veiksmus. Šis Žemųjų Šančių gyventojas yra žinomas kaip grubaus būdo vyras, tad niekas nedrįsta paliudyti, kad jis tikrai taip pasielgė.

Iš viso šiemet Kaune dėl žiauraus elgesio su gyvūnais vien Kauno gyvūnų globos ir kontrolės tarnyba „Nuaras“ į policiją kreipėsi 21 kartą, o artimiausiu metu ketina tai daryti dar sykį. Jiems jau žinomas naujas žiauraus elgesio su gyvūnais atvejis: viena garbaus amžiaus kaunietė šeštadienį plaktuku sužalojo katę ir išmetė laukan.

„Nesuvokiu, kas darosi žmonėms. Jei jau nebelikę sąžinės ir supratimo, bent jau išmestų gyvūną laukan ir nieko nedarytų, bet kažkodėl jiems dar kyla rankos juos žaloti“, - gyventojų elgesiu baisėjosi J.Gustaitienė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų