Pereiti į pagrindinį turinį

Paskelbta suskystintų gamtinių dujų terminalo PAV ataskaita

2012-06-01 18:15
Paskelbta suskystintų gamtinių dujų terminalo PAV ataskaita
Paskelbta suskystintų gamtinių dujų terminalo PAV ataskaita / youtube.com stop kadras

Nuo šiandien visuomenė gali susipažinti su parengta suskystintųjų gamtinių dujų terminalo (SGD) poveikio aplinkai vertinimo (PAV) ataskaita – www.oil.lt.

„Parengta ir teikiama visuomenei bei tikslinėms subjektams derinimui SGD terminalo poveikio aplinkai vertinimo ataskaita reiškia, jog jau yra baigiama koncepcinė projekto fazė. PAV turinį ir apimtį sudaro trys etapai: ataskaitos parengimas, visuomenės supažindinimas bei galutinio sprendimo gavimas“, - sakė bendrovės „Klaipėdos nafta“ SGD terminalo direktorius Rolandas Zukas.

Poveikio aplinkai vertinimo tikslas buvo nustatyti, apibūdinti ir įvertinti galimą tiesioginį ir netiesioginį PŪV poveikį aplinkai (žmonėms, dirvožemiui, žemės gelmėms, aplinkos orui, vandeniui, klimatui, kraštovaizdžiui, biologinei įvairovei, materialinėms vertybėms ir nekilnojamosioms kultūros vertybėms bei šių aplinkos komponentų tarpusavio sąveikai); identifikuoti ir siūlyti priemones sumažinti planuojamos ūkinės veiklos neigiamą poveikį visuomenės sveikatai ir kitiems aplinkos komponentams ar šio poveikio išvengti; nustatyti ar planuojama ūkinė veikla ir jos poveikis aplinkai leistini pasirinktoje vietoje.

Iškeltiems tikslams įgyvendinti PAV buvo suburtas ir vertinimą atliko įvairių sričių ekspertų kolektyvas, kurį sudaro apie dvi dešimtis mokslininkų bei ekspertų. PAV dokumento apimtis sudaro 756 psl. ir jo priedai.

PAV dėl planuojamos ūkinės veiklos vertintos dvi galimos būsimo SGD terminalo vietos – ties Kiaulės nugaros sala ir Baltijos jūroje, ties Būtinge.

„PAV ataskaitoje įvertinus alternatyvų vertinimo ir palyginimo rezultatus nustatyta, jog SGD terminalo veiklai optimaliausia vieta yra ties Kiaulės nugaros sala“, - sakė R.Zukas.

Vieši visuomenės supažindinimai su PAV ataskaita įvyks:

šių metų birželio 18 d., 17.30 val. – Klaipėdos miesto savivaldybėje, Liepų g. 11, savivaldybės posėdžių salėje;

šių metų birželio 19 d., 17.30 val. – Klaipėdos rajono savivaldybėje, Klaipėdos g. 2, Gargždai, posėdžių salė 1 a.;

šių metų birželio 20 d., 17 val. – Kretingos rajono savivaldybėje, Savanorių g. 29a, Kretinga, posėdžių salė 2 a.;

šių metų birželio 21 d., 17.30 val. – Palangos miesto savivaldybėje, Gintaro g. 33a, Palanga, tarybos posėdžių salė 1a.

Valstybei priklauso 70,63 proc.  „Klaipėdos naftos“ akcijų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų