Pereiti į pagrindinį turinį

Prekybos centre „Europa” - streikas

2009-10-19 19:38
Prekybos centre „Europa” - streikas Prekybos centre „Europa” - streikas Prekybos centre „Europa” - streikas Prekybos centre „Europa” - streikas Prekybos centre „Europa” - streikas Prekybos centre „Europa” - streikas Prekybos centre „Europa” - streikas Prekybos centre „Europa” - streikas Prekybos centre „Europa” - streikas Prekybos centre „Europa” - streikas

Vilniaus Europos aikštėje įsikūrusiame prekybos centre „Europa“ pirmadienį neveikė beveik visos batų ir kelios drabužių parduotuvės.

Su nuleistomis grotomis lankytojus pasitiko bendrovei „Armitana“ priklausančios batų parduotuvės „Salamander“, „Geox“, „Žygio batai“ ir „Step top“. Klientų neįsileido ir bendrovės „Danbalt International“ valdomos „Danija“, brangią avalynę siūlanti „Este“.

Nedirbo ir drabužiais prekiaujanti „Vero moda“ bei „Džinsų centras“. Per grotų plyšelius pažvelgus į pastarosios parduotuvės vidų justi, kad „Džinsų centras“ su „Europa“ atsisveikino visam laikui. Parduotuvėje – nė vieno drabužio. Telikę tik keli veidrodžiai, tuštutėlės lentynos ir pliki manekenai.

„Atsiprašome, parduotuvė dėl techninių kliūčių nedirba“, - ant „Džinsų centro“ durų kabo paaiškinamasis raštelis. Ant kitų parduotuvių jokios informacijos, kodėl jos nedirba, nėra. Tačiau kalbama, kad tai – prekybininkų streikas, siekiant išsikovoti mažesnes patalpų nuomos kainas. Streikai pastaruoju metu tapo bene vieninteliu būdu derėtis su prekybinių patalpų šeimininkais ir valdytojais.     

Prekybininkai, pamatę, kad derybos prie apvalaus stalo jokių vaisių neduoda, imasi kraštutinių priemonių. Tačiau apie konkrečius streiko „Europoje“ motyvus išgirsti iš „Armitanos“ prezidento lūpų nepavyko - pirmadienį jis buvo nepasiekiamas.

„Komentuoti situaciją gali tik vadovas, tačiau jo šiandien visą dieną nėra biure, o duoti mobiliojo telefono numerio aš neturiu teisės“, - paaiškino bendruoju įmonės „Armitana“  numeriu atsiliepusi administratorė.

Su prekybos centro valdytojais susisiekti irgi nepavyko. Tačiau jų požiūriu į verslo partnerius „Europos“ patalpų nuomininkai portalui skundėsi dar vasarą.

„Sunkmečiu smarkiai sumažėjus pardavimams „Europos“ prekybos centre parduotuvė tapo nuostolinga. Įmonė prašė bent laikinai sumažinti nuomos mokestį, tačiau „Europos“ administracija net nesileido į kalbas ir neatsakinėjo į mūsų raštu siunčiamus prašymus tartis dėl susiklosčiusios situacijos“, - vasarą portalui guodėsi džinsų parduotuvės „Colin‘s“ direktorė.

„Pretenzija labai tendencinga, paremta emocijomis ir neatitinka faktiškos padėties“, - anuomet aiškino „Europos“ administratorė Sandra Kivilienė, tačiau to, kaip situaciją mato ji pati, nekomentavo.

Nuo liepos mėnesio „Colin‘s“ džinsų „Europoje“ nebeliko. S.Kivilienė „Europos“ administratorės pareigas nustojo eiti spalio 1-ą dieną.

Portalas primena, kad spalio 12 d. dėl aukštų nuomos kainų streikavo Kauno „Akropolyje” įsikūrusios drabužių ir avalynės parduotuvės.

Pavasarį portalas rašė, kad "Europą" palieka nuomininkai, tačiau tąkart "Hanner" valdybos pirmininkas Arvydas Avulis portalą patikino, kad norinčių įsikurti "Europoje" netrūksta.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų