Prisiminimų vakaras apie Jurgą Ivanauskaitę (patikslinta)

Penktadienio vakaras Vilniaus Rotušėje pasitiko susijaudinusį lankytoją lietumi. Lengvai susirūpinusiais veidais į Rotušės aikštę susirinkę Jurgos Ivanauskaitės skaitytojai, draugai, artimieji ir gerbėjai - jau ištisa minia.

Renginio vieta  - Vilniaus Rotušė labai tinkamas pasirinkimas tokiam kameriniam ir intymiam susibūrimui. Paprasta, tyku ir jokios pretenzijos. Taikliai pamėtę Rotušės erdvėje kelias detales renginio organizatoriai sušildė kiekvieną atėjusį: tradicinės Tibetui vėliavėlės su šventų tekstų žodžiais tą vakarą plazdėjo virš galvų  ir būrelis angelų skirtingais pavidalais pasitiko kiekvieną dar kylantį Didžiosios Salės link laiptais, visus juos  galėjai atsinešti  iš namų ir palikti Rotušėje  taip prisidėdamas prie Jurgos taip mylėtų angelų karalijos didinimo.

Vakaras praėjo lengvai, jaukiai, dalinantis asmeniškumu persunktais prisiminimais apie Jurgą, dar kartelį minint jos darbus ir tarsi iš naujo paliudijant pasirinktą kelią. Nuo nuosaikių ir kuklių kalbų iki atvirų ir sukrečiančių atsivėrimų. Kiek įvairios buvo vakaro dalyvių kalbos, tiek daugialypė buvo ir  minėjimą susirinkusi publika: teatro režisieriai,  keliautojai,  muzikantai,  aktoriai,  Jurgos artimieji ir šeimos nariai.

Kiekvienas kalbėjęs atnešė labai savitą ir asmeninį ryšį su rašytoja ir tarsi atskleidė kaskart vis kitokį rašytojos veidą.

Jurga pati greičiausiai prisidėjo prie vakaro eigos, nes  kino filmo peržiūros metu netikėtai pakilo dūmai užsidegus įrangos laidams. Kaip taikliai pastebėjo renginį vedusi Edita Mildažytė - "pati Jurga pasiryžo nutraukti oficialiąją renginio dalį".

Kiekvienas norintis galėjo įsigyti Jurgos draugų ir artimųjų atsiliepimų ir prisiminimų knygą ("Jurga", 2008 m. Išleido leidykla „TYTO ALBA“ sudarytoja Dovilė Zelčiūtė).


Šiame straipsnyje: Jurga Ivanauskaitė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių