Pereiti į pagrindinį turinį

Profsąjungos atšaukė šeštadienio mitingą

2011-02-18 17:32
Profsąjungos atšaukė šeštadienio mitingą
Profsąjungos atšaukė šeštadienio mitingą / Gedimino Bartuškos nuotr.

Lietuvos profesinių sąjungų konfederacija (LPSK) atsisakė ketinimų šeštadienį mitinguoti ir ignoruoti sostinės savivaldybės sprendimą uždrausti renginį.

Tai 1diena.lt patvirtino LPSK pirmininkas Artūras Černiauskas. Pasak jo, LPSK gavo raštišką savivaldybės patvirtinimą, kad leidimas mitingui yra anuliuotas, ir skubiai surengtame pasitarime nutarta protestą atšaukti.

„Tiesiog nenorėjome daryti nesankcionuoto mitingo“, - sakė A.Černiauskas.

Vis dėlto LPSK laikosi pozicijos, kad savivaldybės sprendimas dėl gedulo anuliuoti leidimą mitingui yra neteisėtas. Esą profsąjungų teisininkai jau ruošia skundą teismui.

Anot A.Černiausko, profsąjungos neatsisako masinio mitingo idėjos. Dabar jį ketinama rengti kovo mėnesį. Tikslesnę datą LPSK žada paskelbti kitą savaitę.

Kaip jau skelbėme, prie Seimo ir Vyriausybės mitinguoti turėjo daugiau kaip 2 tūkst. žmonių minia. Paskelbus dviejų dienų gedulą dėl poeto Justino Marcinkevičiaus mirties, LPSK renginio pradžią nukėlė iš 12 val. į 14 val., tačiau savivaldybė leidimą mitingui anuliavo.

Savivaldybės Renginių derinimo komisijos vadovas Gerardas Aidigintas Jurkonis 1diena.lt teigė, kad LPSK siūlyta mitingą nukelti į sekmadienį, tačiau profsąjungos tokio pasiūlymo atsisakė. Anot G.A.Jurkonio, jei profsąjungos būtų sumaniusios rengti nesankcionuotą mitingą, teisėsauga būtų galėjusi prieš protestuotojus imtis atitinkamų priemonių.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų