Rotušėje - tradicinis kalėdinis labdaros vakaras

Kaip ir kasmet, Kauno Rotušėje rengiamas tradicinis kalėdinis labdaros vakaras.

Jo metu surinktos lėšos bus skirtos cukriniu diabetu sergantiems socialiai remtiniems vaikams. Už surinktus pinigus planuojama nupirkti insulino pompas.

„Vienuolika vaikų iš socialiai remtinų šeimų laukia šių pompų. Viena jų kainuoja nuo šešių iki penkiolikos tūkstančių litų", - pasakojo bendrijos „Likimas" pirmininkė Laima Vitkauskienė. Bendrija mieste vienija 63 diabetu sergančius vaikus ir suaugusius.

Pasak L.Vitkauskienės, šie medicinos prietaisai akivaizdžiai palengvina diabetu sergančių vaikų gyvenimą. Antraip jie turėtų bent keturis ar šešis kartus per dieną leistis insuliną švirkštu.

Labdaros pokylyje šoks žinomi Lietuvos šokėjai Saulius Skambinas ir Karina Krysko, muzikuos senosios muzikos ir šokio ansamblis „Banchetto musicale". Susirinkusiuosius taip pat turėtų linksminti solistai Vaida Genytė ir Vladas Koroliovas, gros diksilendas. Pasak darbo grupės kalėdiniam labdaros vakarui rengti pirmininko Švietimo ir kultūros departamento direktoriaus Edmundo Balasevičiaus, kultūros programa kainuos apie 10 tūkst. litų. Dar pusę tiek bus išleista vaišėms.

Labdaros vakaro pradžia -  sekmadienį, 17 val. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių