Pereiti į pagrindinį turinį

Savivaldybė nešelps „Vichy“ vandens pramogų parko

2009-12-16 19:40
Savivaldybė nešelps „Vichy“ vandens pramogų parko
Savivaldybė nešelps „Vichy“ vandens pramogų parko / Mindaugo Ažušilio nuotr.

Vilniaus miesto taryba atmetė bendrovės „Vandens parkas“ prašymą atleisti ją nuo šių metų nekilnojamojo turto mokesčio. Dėl to miesto biudžetas būtų praradęs 354 tūkst. litų per metus.

Vandens pramogų parką „Vichy“ valdanti bendrovė „Vandens parkas“ kreipėsi į savivaldybę prašydama ją atleisti nuo 2009 m. nekilnojamojo turto mokesčio. Bendrovės teigimu, esą šis objektas labai reikšmingas Vilniaus miestui, ten sukurta apie 90 darbo vietų. Šiemet investicijos į vandens pramogų parką sudarė apie 65 mln. litų, tačiau per šių metų devynis mėnesius bendrovė patyrė 3,9 mln. litų nuostolių. Pernai šie buvę dvigubai didesni ir siekė 6,35 mln. litų.

Tarybos nariams pateikiamame projekto aiškinamajame rašte teigiama, kad atleisdama bendrovę nuo nekilnojamojo turto mokesčio savivaldybė tik paskatintų panašias bendroves ir toliau investuoti į socialinę, visuomeninę, kultūrinę ir sportinę veiklą  plėtojančius objektus. Tiesa, skatintų mokesčių mokėtojų sąskaita. Mat dėl to savivaldybės biudžetas prarastų daugiau nei 350 tūkst. litų.

Klausimą svarstęs už šią sritį atsakingas savivaldybės Ekonomikos ir finansų komitetas, kuriam pirmininkauja liberalcentristas Kęstutis Nėnius, siūlė neatleisti bendrovės nuo nekilnojamojo turto mokesčio. Prašymui nepritarė ir dauguma tarybos narių.

„Jeigu klausimui nepritaria pagrindinis komitetas, turėtų teisininkai pareiškėjui motyvuotai atsakyti, o klausimas į tarybą net neturi būti traukiamas. Kaip šitas klausimas galėjo atsirasti šiandieninėje darbotvarkėje?“, - klausė Lenkų rinkimų akcijos frakcijos narys Jaroslavas Kaminskis.

„Jeigu mes laikomės žodžio ir turime taupymo politiką, ką apie tai kalbėti iš viso? Tai - 300 tūkst. litų iš savivaldybės kišenės, kuri ir taip tuščia“, - piktinosi liberalsąjūdietis Algirdas Gricius.

„Negirdėjau, kad vaikai į parką eitų labdaringai, kad jiems būtų rengiami kažkokie renginiai. Tris mėnesius bendrovės prašome ataskaitos, kiek tų vaikų pasinaudojo jų lengvatomis, jie tos ataskaitos neteikia. Dabar prašyti atleisti nuo nekilnojamojo turto mokesčio yra neetiška“, - nuomone dalijosi konservatorė Violeta Podolskaitė.

Nors vicemeras Gintautas Babravičius siūlė tarybos nariams projekto neatmesti, o grąžinti jį rengėjams tobulinti, dauguma tarybos narių nesutiko tenkinti „Vandens parko“ prašymo.

Bendrovė „Vandens parkas“ yra viena iš koncerno „Rubicon group“ dukterinių įmonių, kuri vykdė „Vichy“ vandens parko statybas, o po jo atidarymo užsiima parko valdymu . Bendrovė „Vilniaus parkai“ įkurta 2003 m. Vandens pramogų parkas „Vichy“ lankytojams duris atvėrė 2007 m.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų