Savivaldybės kontrolierių Š.Skučą vėl atleido

Vilniaus miesto savivaldybės taryba trečiadienį dar kartą iš savivaldybės kontrolieriaus pareigų atleido Šarūną Skučą, kurį neseniai teismas grąžino į darbą. Jį atleisti buvo siūloma už šiurkštų nusižengimą - nebuvimą darbe be pateisinamos priežasties.

Anot savivaldybės vadovų, Š.Skučui pravaikšta fiksuota sausio 2–3 dienomis - tomis dienomis jis esą jau turėjo pradėti eiti kontrolieriaus pareigas, į kurias jį grąžino teismas.

Tačiau pats kontrolierius sako, kad laišką su kvietimu grįžti į darbą gavo ne 2 mėnesio dieną, o tik 3 dieną ir iš karto grįžęs į savivaldybę.

Pats Š.Skučas po tokio tarnybos sprendimo sakė, kad atleidimą dar kartą skųs teismui. Jis mano, kad ir vėl grįš į darbą.“Žmonės įsibėgėjo ir nebegali sustoti. Žinoma, teismui skųsiuosi ir šį kartą. Kiek kalbėjausi su teisininku, jis net neabejoja, kad turėčiau būti grąžintas. O kas bus tada – pamatysime”, - kalbėjo Š.Skučas.

Vilniaus savivaldybės kontrolierius buvo atleistas birželio 28 dieną 32 sostinės politikų balsų dauguma, 10 tarybos posėdyje pasisakė prieš atleidimą.

Tačiau Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) panaikino buvusiam Vilniaus miesto savivaldybės kontrolieriui Šarūnui Skučui skirtą nuobaudą. Jis grąžintas į buvusias pareigas, be to, jam turi būti sumokėta vidutinio darbo užmokesčio pinigų suma už priverstinės pravaikštos laiką, informuoja VAAT.

Vilniaus apygardos administracinis teismas, išnagrinėjęs administracinę bylą priėjo išvadą, kad Vilniaus miesto savivaldybės tarybos 2011 m. birželio 28 d. įsakymas, kuriuo Š. Skučas atleistas iš pareigų už šiurkščius darbo drausmės pažeidimus bei privačių interesų deklaracijos žurnalo nepatvirtinimą, yra neteisėtas, nepagrįstas.

Š.Skučo pavardė žiniasklaidoje mirgėjo praėjusių metų rudenį, kai jis pareiškė sulaukęs spaudimo iš tuometinio mero Viliaus Navicko. Tuomet taip pat bandyta jį atleisti, bet nesėkmingai.

Kontrolieriaus teigimu, spaudimą iš mero jis patyrė, kai paviešino nuomonę apie Balsių mokyklos statybos kainą bei paskelbė Vilniaus šilumos tinklų nuomos sutarties efektyvumo audito analizę. Pastarojoje ataskaitoje išsakyta abejonių, kad kai kurie viešieji pirkimai galėjo vykti neskaidriai, o tai galėjo lemti šilumos kainos augimą.

Pagal projektą S.Skučas būtų atleistas nuo sausio 25 dienos. Nuo to laiko iki naujo kontrolieriaus paskyrimo šias pareigas laikinai eitų savivaldybės kontrolės ir audito tarnybos vyresnioji patarėja Jurgita Levinienė.


Šiame straipsnyje: Šarūnas Skučas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Diplomatinis smurtas

Diplomatinis smurtas portretas
Dėl sisteminių klaidų ir diplomatinio smurto, kaltė gali būti primetama nekaltiems gyventojams. Pagrindinis įstatymas turi būti sugrąžintas Lietuvai, žmonių asmeniniai poreikiai derinami su visuomeniniais. Jaunimui sunku ką nors suprasti, nes jie nežino, ką padarė tautai A.Brazauskas, V.Landsbergis, K.Prunskienė ir kiti politiniai veikėjai.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių