Scenoje – bardas iš „Bakenbardų“

Į sceną grįžtantis Šarūnas Černiauskas sako, kad dainuojančio Kalėdų Senelio profesija jam ne prie širdies, tačiau kalėdiniame koncerte Alytuje jis žada dalyvauti.

Kiekvieną trečiadienį Vilniaus klube „Brodvėjus" rengiami „Dainuojamosios poezijos vakarai Tau". Gruodžio 10 d. 20 val. 30 min., sostinės klube „Brodvėjus" koncertuos poetas ir bardas Šarūnas Černiauskas bei muzikos grupė „Mindaugas Briedis ir kiti žvėrys".

Šarūnas Černiauskas dainuojamosios poezijos žanru susidomėjo dar 2003 metais. Iš pradžių jis grojo su duetu „Arklystu" kartu su vokaliste Jurgita Šereikaite, vėliau kartu su Ovidijumi Juciu sukūrė duetą „Bakenbardai", su kuriuo laimėjo kelis  nedidelius apdovanojimus. Grupei „Bakenbardai" teko garbė „apšildyti" ir amžinatilsį Saulių Mykolaitį bei Vytautą Kernagį, taip pat dainuojantį poetą Juozą Erlicką. 2006 metais grupė „Bakenbardai" iširo, Ovidijui išvykus į užsienį, tad dabar scenoje koncertuos vienas Šarūnas.

Grupėje „Mindaugas Briedis ir kiti žvėrys" gitara groja ir dainuoja VGTU filosofijos dėstytojas Mindaugas Briedis, akordeonistas Evaldas Kazlauskas ir kontrabosistas Ignas Juzokas. „Scenoje išvysite ir išgirsite poetinio realizmo bardą su grožio grimasomis, kokio dar neteko girdėti – jis turi 9 rankas ir 25 valandas", - žada grupė.

Portalas pakalbino kurį laiką nutilusį, tačiau, kaip jis pats tikisi, dar „neapkerpėjusį“, bardą Šarūną Černiauską.

Paklaustas, ko trečiadienio vakarą gali tikėtis jo klausytojai, Šarūnas portalui atsakė, kad, visų pirma – geros nuotaikos. „Stengsiuosi groti tiek rimtas, tiek linksmas dainas. Koncerte daugiausiai grosiu senas dainas, bet bus ir pora naujesnių. Šiuo metu kaip tik mėginu aranžuoti vieną linksmą Rolando Kazlo eilėraštuką, taip pat repetuoju porą naujesnių savo dainų", - sako jis.  

Šarūnas Černiauskas tikisi nuo šiol dažniau rodytis scenoje per įvairius dainuojamosios poezijos renginius. „Didesnių planų neturiu, bet norėčiau kitąmet groti festivaliuose „Akacijų alėja" ir „Tai - aš". Taip pat ketinu sudalyvauti bent poroje Bardų klubo organizuojamo Bardų žygio per Lietuvą koncertų", - sako jis.

Gruodžio 27 d. Šarūnas Černiauskas gros tradiciniame kalėdiniame koncerte Alytuje, o pačias Kalėdas nori ramiai sutikti su šeima. Paklaustas, ar jį būtų galima pasamdyti dainuojančiu Kalėdų Seneliu, Šarūnas atsako, kad tokią „profesiją" yra išbandęs. „Darbas nelengvas, o dainavimui labai kliudo dirbtinė barzda (nuosava per trumpa), taigi dainuojantis dirbtinabarzdis senelis – ne mano amplua", – šypsosi jis.

Bardas prisimena, kad kartą, dar dueto „Arklystu" laikais, jam teko groti ir Naujųjų metų išvakarėse ir tai buvo nemaloniausias koncertas jo gyvenime. „Publikai rūpėjo tik alus ir kiti svaigieji gėrimai, dėl plepėjimo ir bokalų skambesio pats savęs negirdėjau. Dainuojamoji poezija - žanras, kuriame publika ir atlikėjas vaidina lygiaverčius vaidmenis. Jeigu publika koncerto metu tarškina lėkštes, pasirodymas pasmerktas žlugimui, lydimam abipusio nepasitenkinimo ir įtampos. Po ano naujametinio pasirodymo nusprendžiau daugiau niekada negroti per šventes, na, bent jau kavinėse", - sako bardas.

Ateinančiais 2009-aisiais metais Šarūnas tikisi atkurti duetą „Bakenbardai" –  šiuo metu kaip tik šnekasi su vienu  instrumentalistu. 


Šiame straipsnyje: bardaskalėdos 2008černiauskas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių