Pereiti į pagrindinį turinį

S.Eidrigevičiaus parodoje – Lietuvai dar nematyti darbai

S.Eidrigevičiaus parodoje – Lietuvai dar nematyti darbai
S.Eidrigevičiaus parodoje – Lietuvai dar nematyti darbai / Tomo Urbelionio (BFL) nuotr.

Nacionalinėje dailės galerijoje atidaryta Varšuvoje gyvenančio dailininko S. Eidrigevičiaus paroda „Veidas ant kaukės“.

Toks didelis Stasio Eidrigevičiaus kūrybos pristatymas Lietuvoje paskutinį kartą buvo surengtas prieš dvidešimtmetį.

Menininko parodoje eksponuojama apie 200 kūrinių, sukurtų nuo 1974-ųjų iki šių metų, informuoja LTV naujienų laida „Panorama“.

Parodoje – aliejinė tapyba, pastelės akvarelės, skulptūros, kaukės, estampai, piešiniai, fotografijos. Didžioji dalis kūrinių atvežti iš dailininko studijos Varšuvoje, kur menininkas gyvena jau 30 metų.

Pristatydamas darbus dailininkas vedė lankytojus per ekspozicijos sales, pasakodamas trumpą jų sukūrimo istoriją.

S. Eidrigevičių labiausiai išgarsino jo kurtos iliustracijos knygoms, su kuriomis užaugo ne viena karta, tai: „Hofmano pasakos“, „Miško pasaka“, „Robotas ir peteliškė“, „Laumių pasakos“.

Iš viso dailininkas iliustravo per 40 knygų. Gausi dailininko plakatų kolekcija, už kuriuos jis įvertintas ne vienu aukščiausiu apdovanojimu plakatų bienalėse.

Paroda pavadinta – „Veidas ant kaukės“. Tai pagrindinis dailininko kūrybos motyvas. S. Eidrigevičiaus teigimu, skirtumas tarp veido ir kaukės labai nedidelis. Jį domina, kaip kaukei įkvėpti gyvybės ir ją atgaivinti.

„Jei ji kalba, ji nebėra abejinga, ji tau kažką sako, prabyla į tave. Prieiname prie tokios minties, kad tai jau nebe kaukė, naujas veidas, tą naują veidą gali užsidėti ant savęs, o tavo veidas, gali nieko nekalbėti, gali būti abejingas“, – pastebi autorius.

S. Eidrigevičiaus paroda Nacionalinėje dailės galerijoje veiks iki birželio.

Rytoj 16 val. visi lankytojai turės išskirtinę progą parodoje susitikti su dailininku. Jis ruošiasi atsakyti į lankytojų klausimus, drauge juos pavedžioti po ekspozicijos sales.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų