Pereiti į pagrindinį turinį

Sostinėje - tarptautinis debatų turnyras

2008-11-17 17:28
Sostinėje - tarptautinis debatų turnyras
Sostinėje - tarptautinis debatų turnyras / "Scanpix" nuotr. JAV moksleiviai taip pat mielai debatuoja

Vilniuje vyks tarptautinis debatų turnyras, kuriame argumentacijos talentą ir žinias demonstruos šio „intelektualinio sporto“ pažibos.

Mykolo Riomerio universiteto Debatų klubas lapkričio 21–22 dienomis rengia jau tradiciniu tapusį debatų turnyrą „Vilnius Open 2008“. Tačiau, organizatorių teigimu, šiais metais turnyras išsiskirs Lietuvoje dar nematyta kokybe ir įžymių dalyvių kiekybe.

„Šių metų turnyras pasižymės neeiline intriga ir kova, kurioje akis į akį stos vieni gabiausių jaunųjų Europos protų, tarp kurių bus ir Lietuvos universitetų studentai. Tai renginys, kurį praleisti save intelektualu laikančiam žmogui ir ypač studentui yra nuodėmė”, – sakė Mykolo Riomerio universiteto Debatų klubo prezidentas Justas Randis.

Debatai tai diskusijos forma, turinti griežtas taisykles, kai asmeniui duodamas labai ribotas laikas vienintelei savo kalbai tam tikra tema pasakyti. Temos debatuose apima, socialines, ekonomines, politines bei teisės pasaulinio aktualijas, nagrinėja probleminius visuomenei rūpimus klausimus, tokius kaip abortų legalumas, valstybės kišimasis asmens gyvenimą ir t.t.

Pusę, kurią privalo ginti debatų dalyvis jam paskiriama burtų keliu. Tai ne tik padeda lavinti įvairiapusišką asmens mąstymą, bet ir padaro debatų eigą nenuspėjamą ir intriguojančią iki paskutinės akimirkos.

Teigiama, kad Lietuvoje vis daugiau žmonių atranda šį intelektualųjį sportą. Šalyje steigiasi nauji studentų ir moksleivių debatų klubai ir kuriasi nauja ir atvira idėjoms debatuojančio jaunimo bendruomenė.

Turnyro rengėjai įsitikinę, kad kasmetinis debatų turnyras yra būtinas atributas kiekvienam aukšto lygio universitetui, pavyzdžiui, panašūs kasmetiniai debatų turnyrai vyksta Oksfordo, Kembridžo, Stokholmo ir kituose, garsiausiuose pasaulio universitetuose.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų