Pereiti į pagrindinį turinį

Studentams 50 metrų – neįveikiamas atstumas

2008-10-28 16:22
Studentams 50 metrų – neįveikiamas atstumas
Studentams 50 metrų – neįveikiamas atstumas / Tomo Raginos nuotr. Studentai prašo perėjos prie VDU rūmų, nors iki artimiauisios perėjos yra apie 50 metrų.

Vytauto Didžiojo universiteto studentai antradienį surengė akciją „Saugumą kuriame patys!", kurios metu dar kartą prašė įrengti perėją prie universiteto rūmų K.Donelaičio gatvėje.

Prie VDU rūmų patruliuojantys policininkai dažnai baudžia studentus,  einančius ne per perėją. Dėl to universitetas ir studentai ne kartą kreipėsi į Kauno miesto savivaldybės Saugaus eismo komisiją. Ji atmetė prašymą įrengti dar vieną pėsčiųjų perėją.

VDU studentė atstovybė tuomet prašė komisijos, kad būtų pastatytas įspėjamasis ženklas, kuris perspėtų vairuotojus važiuoti atsargiau ir leistų studentams legaliai pereiti gatvę. Saugaus eismo komisija ir šį prašymą atmetė.

„Policijos pareigūnai sakė, kad čia galima įrengti pėsčiųjų perėją, bet tam turi pritarti savivaldybė", - portalui teigė akcijos organizatorė Agnė Kielaitė. Ji ragino visus gatvę kirsti tik pėsčiųjų perėjoje.

Anot A.Kielaitės, Kauno meras Andrius Kupčinskas jau du kartus žadėjo atsižvelgti į studentų prašymą. „Pirmą kartą meras ginčą išspręsti žadėjo tradicinio susirinkimo „Arbatėlė su meru" metu. Antrą kartą pažadą iki balandžio 1 d. pastatyti ženklą „Atsargiai, vaikai" išgirdo visi, kovo mėnesį dalyvavę VDU studentų atstovybės rinkiminėje-ataskaitinėje konferencijoje. Deja, pažadai taip ir liko neištesėti", - apgailestavo A.Kielaitė.

Akcijos metu ne per perėją gatvę kirtusius asmenis policijos pareigūnai stabdė, bet šįkart nebaudė. Studentai eismo taisyklių pažeidėjams dalino atšvaitus ir lipdukus. Šiai merginai (nuotr. apačioje) taip pat pavyko išvengti baudos.

Kauno apskrities policijos komisariato Kelių policijos valdybos specialistas Rimantas Rutkauskas portalui teigė, kad policija neprieštarautų perėjos įrengimui. „Tačiau tai turi būti šviesoforu reguliuojama perėja, nes nereguliuojama keltų pavojų eismo dalyvių saugumui. Tiesa, mane stebina studentai, kuriems sunku paeiti 50 metrų iki perėjos", - sakė R.Rutkauskas. Pareigūnai ne per perėją einančius asmenis gali perspėti arba nubausti nuo 10 iki 20 litų bauda.

Kauno miesto savivaldybės Saugaus eismo komisijos narius taip pat stebina nuolatiniai VDU prašymai įrengti pėsčiųjų perėją K.Donelaičio gatvėje prie universiteto rūmų, nes iki artimiausios yra tik apie 50 metrų, iki kitos - apie 100 metrų.

Kauno meras A.Kupčinskas portalui teigė, kad puikiai žino šią situaciją. „Pats baigiau VDU, taip pat laksčiau per gatvę toje vietoje. Du kartus siūlė Saugaus eismo komisijai atsižvelgti į studentų prašymą. Deja, komisija prašymą atmetė. Policija nepritaria nereguliuojamai sankryžai. Tačiau savivaldybė negali įrengti šviesoforus kas 50 metrų. Tai kainuotų apie 300 tūkstančių litų. Be to, ta vieta nėra tokia avaringa, studentai sąmoningi žmonės, be reikalo nerizikuoja",  - teigė A.Kupčinskas.  

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų