Teisėja N.Venckienė – ir vėl po padidinamuoju stiklu

Teisėjų etikos ir drausmės komisija (TEDK), skelbusi jau kelis sprendimus teisėjos Neringos Venckienės drausmės bylose, gali būti, kad vėl imsis kitos. Pirmadienį TEDK pasiekė ir Teisėjų tarybai bei Lietuvos Aukščiausiajam Teismui adresuotas Garliavos šeimos klinikos direktorės, gydytojos Astos Šileikienės pareiškimas bei Laimutės Stankūnaitės prašymas.

A.Šileikienė skundžiasi dėl Kauno apygardos teismo teisėjos elgesio Garliavos šeimos klinikoje. Gydytojos teigimu, įžūlus globėjos elgesys ir negražių žodžių vartojimas mergaitės akivaizdoje, provokacijos ir reikalavimai pakeltu tonu darė neigiamą įtaką mažametei. TEDK adresuotame prašyme šeimos klinikos gydytoja klausia: „Ar pilietės N.Venckienės elgesys nepažeidžia etikos normų? Jei pažeidžia, ar nekeltina drausminė byla?“

L.Stankūnaitės įsitikinimu, teisėjos veiksmai ir elgesys Garliavos šeimos klinikoje sausio 9-ąją su teisėjams taikomu Teisėjų etikos ir drausmės kodeksu nedera. Ji prašo TEDK apsvarstyti ir įvertinti N.Venckienės veiksmus klinikoje ir, pasitvirtinus Teisėjų etikos ir drausmės kodekso nesilaikymo faktui, įstatymų nustatyta tvarka nubausti teisėją.

Reaguodama į pirmadienį gautus pareiškimą ir prašymą, TEDK vakar kreipėsi į Kauno apygardos teismo pirmininką ir paprašė atlikti tyrimą. Paaiškėjus tyrimo rezultatams, bus sprendžiamas teisėjos N.Venckienės drausminės atsakomybės klausimas, pranešė Nacionalinė teismų administracija.

Garliavos šeimos klinikos direktorė A.Šileikienė „Kauno dienai“ teigė, kad dėl N.Venckienės bandymo gauti pažymą klinikoje kilo konfliktas. A.Šileikienė teigė, kad sausio 9-ąją jos kabinete N.Venckienė primygtinai prašė siuntimo į Gydytojų konsultacinę komisiją.

„N.Venckienė sakė niekur neišeis, kol negaus pažymos. Teko kviesti policiją ir parašyti pareiškimą, kad trikdomas įstaigos darbas“, – pasakojo klinikos direktorė.

Paskui A.Šileikienė užregistravo mergaitę pas klinikos psichiatrę, bet ji išrašė tik siuntimą pas trečio lygio psichologą. A.Šileikienės teigimu, tai sukėlė N.Venckienės pyktį, ji įžeidinėjo klinikų personalą, todėl vėl teko kviesti policiją.

Manoma, kad N.Venckienė bandė gauti medikų pažymą, siekdama neleisti mergaitės į mokyklą. Tačiau vėliau N.Venckienė gavo mokyklos direktoriaus leidimą, kad mergaitė būtų mokoma namuose.


Šiame straipsnyje: KedysStankūnaitėVenckienė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Diedukas

Diedukas portretas
Sileikienei nereikejo kviest policija, reikejo iskviest psichiatrus ir nuvezt beprote Venske i psichuske. O vaika butu pasiemus atvykusi Stankunaite. Visi zinojo,kad Venske 4 val dergiasi klinikoj, bet nepasinaudojo proga ir neatvyko paimt vaiko. Todel itariu,kad valdininkai is vis nenori to vaiko paimt, jie nori,kad tas cirkas testusi. Kazkas is politiku reguliuoja sita spektakli ir jo pabaigos dar nematyt. Vaikas cia is vis ne prie ko, jis niekam nerupi, iskyrus jo mama, pedofilos sitoj istorijoj nebuvo ir nera.

argi

argi portretas
kartu su N.Venckiene poliklinikoje buvo ir stankė, kad ji gali reikšti savo nuomonę apie Neringą? Stankė atlėkė vėliau ir dabar rodosi labai nuskriausta. Iš visos bylos aišku, kad tai bandymas susidoroti su N.Venckiene, nenorinčia atiduoti vaiko į pedikų nagus. o visi kiti, kurie taip labai palaiko stankę, verčiau tegu reikalauja tirti šią bylą nuo pat pradžių ir skaidriai, ne taip, kaip iki šiol. Nors ką ir besakytų stankės palaikytojai, visiems aišku, kad bijomasi pedikų keršto, todėl stankė ir saugoma.

lietuve

lietuve portretas
kaip viskas buvo is tikruju, pamatysime siandien per Krivicko laida ,,Akistata". O apie Šileikienę - kas nežino, kokios tai moralės moteris. Garliaviečiai gerai prisimena, kaip mašinų aikštelėje ji gavo į lempą nuo savo kolegės už tai, kad bandė pasiglemžti jos pinigingą vyrą. Tąkart daktarei net akiniai nukrito, o tada dar gavo gerų spyrių į užpakalį. Bet vėliau pasisekė išlupti į tėvus tinkantį šeimos vyrą. Jo žmona nuo išgyvenimų atsidūrė Žiegždriuose, o vėliau mirė. Bet garliaviečiai žino ne tik tai. Jie gerai žino, kokia veikla Rusijoje užsiiminėjo Šileikienės tėvas Isajevas. Juk ji Isajeva. Taigi - gera chebra šalia kondratjevu ir stankunaičių. Pati ta chebra, pats tas mentalitetas. Piningai, pinigai, pinigai... Jei šitai ,,gydytojai" ko reikia, tai MEDIKŲ GARBĖS TEISMO.
VISI KOMENTARAI 150

Galerijos

Daugiau straipsnių