Pereiti į pagrindinį turinį

T.Karosas teigia stabdantis savo veiklą Lietuvoje

2012-08-08 19:46
T.Karosas teigia stabdantis savo veiklą Lietuvoje
T.Karosas teigia stabdantis savo veiklą Lietuvoje / Šarūno Mažeikos (BFL) nuotr.

Papirkimu įtariamas vieną didžiausių restoranų tinklą Baltijos šalyse valdančios bendrovės „Čili Holdings“ vadovas Tadas Karosas teigia sustabdantis savo veiklą visose Lietuvos įmonėse, kuriose užėmė pareigas.

Tokiu būdu siekiama, kad šiuo metu atliekamas ikiteisiminis tyrimas nebūtų siejamas su įmonių veikla, teigiama T.Karoso trečiadienį išplatintame pranešime spaudai.

„Esu įsipareigojęs neskelbti jokios medžiagos, susijusios su byla, tačiau noriu pabrėžti, jog teisėsaugos organų atlikti veiksmai niekaip nesusiję su mano ar mano partnerių valdomomis įmonėmis ar verslais. Siekdamas išvengti bet kokių spekuliacijų ir insinuacijų, tol, kol bus baigtas tyrimas, stabdau savo veiklą visose Lietuvos įmonėse, kuriose ėjau bet kokias pareigas“, - pranešime teigė T.Karosas.

Pasak jo, teiginiai, kad jis veikė kaip „Čili Holdings“ valdybos pirmininkas, yra neteisingi.„Kaip pilietis ir mokesčių mokėtojas, turiu teisę žinoti – ar tai buvo nesusipratimas ar kažkieno sąmoninga veikla ir suplanuota provokacija. Noriu patikinti, jog dėsime visas pastangas tam, kad kuo greičiau būtų išaiškinta tiesa“, - teigė T.Karosas.

„Čili Holdings“ valdybos pirmininkas ir pagrindinis ją valdančios bendrovės „LTk Capital“ akcininkas T.Karosas buvo suimtas praėjusį ketvirtadienį, o penktadienį išleistas iš areštinės už užstatą. T.Karosui bei grupei priklausančios įmonės finansininkui pareikšti įtarimai dėl papirkimo ir dokumentų klastojimo.Jie įtariami pasiūlę neįvardijamos įmonės bankroto administratoriui 30 tūkst. litų kyšį.Registrų centro duomenimis, šiuo metu bankrutuoja bendrovė „Gcw““, kurios valdybos pirmininku buvo T.Karosas.

Pasak portalo alfa.lt, 100 proc. „Gcw“ akcijų valdo įmonė „Skaideta“, kurios akcininkė – JAV registruota ribotos atsakomybės kompanija. „Skaidetai“ vadovauja Vaidas Strolė, kuris yra „Čili Kaimo“ ir „Čili picos“ vadovas.

Registrų centro duomenimis, T.Karosas taip pat yra bendrovių „Čili Kaimas“, „Čili Kinija“, „Čili pica“, „LTk Capital“, „Kruzas Nordic Cosmetics Distribution“, „Maisto namai“ valdybos pirmininkas bei bendrovės „Pigu“ valdybos narys.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų