Pereiti į pagrindinį turinį

V. Uspaskichas teisme ir vėl nepasirodė

2013-04-03 16:43
V. Uspaskichas teisme ir vėl  nepasirodė
V. Uspaskichas teisme ir vėl nepasirodė / Andriaus Aleksandravičiaus nuotr.

Lietuvos apeliacinis teismas ėmėsi nagrinėti Viktoro Uspaskicho skundo dėl jo ir kitų Darbo partijos politikų bylų išskyrimo.

Prieš dvi savaites žemesniam teismui atskyrus V. Uspaskicho bei Vytauto Gapšio ir Vitalijos Vonžutaitės bylas, tokį sprendimą apskundė ir V. Uspaskichas, ir jo gynėjas.

Vilniaus apygardos teismas sutiko patenkinti prokuroro Sauliaus Versecko prašymą išskirti bylas, nes V. Uspaskichas nuolat praleidinėjo teismo posėdžius vadinamojoje Darbo partijos juodosios buhalterijos byloje. Be kita ko, V. Uspaskichas skundėsi sveikatos problemomis, jam buvo diagnozuota skrandžio opa.

V. Uspaskicho atžvilgiu baudžiamąją bylą būtų galima nagrinėti toliau tik šiam galutinai pasveikus.

Šiandien teisme ir prokuroras S. Verseckas, ir V. Uspaskicho gynėjas neprieštaravo, kad skundas būtų nagrinėjamas nedalyvaujant apeliantui.

V. Uspaskicho advokatas teigė, kad teisminis ginčas nėra sudėtingas nei faktinėmis nei teisinėmis aplinkybėmis. Jis teismo prašė bylų neišskirti ir panaikinti Vilniaus apygardos teismo sprendimą bylas išskirti.

„Teisiškai neefktyvi ir nepagrįsta nutartis. Vietoje to, kad pagreitinti išnagrinėjimą, pats teismas jį (procesą – red. past.) stabdo. Pagrindinėje byloje teliko baigiamosios kalbos, o bylas išskyrus, jokio pagreitėjimo nesulauksime. Jau netrukus bus nagrinėjama kita išskirtos bylos dalis su kitais kaltinamaisiais“, - teismui dėstė Algirdas Miškinis.

Anot teisininko, bylų išskyrimas ydingas, nes taip pat nesulaukta sveikatos apsaugos ministro išvados dėl kaltinamojo ligos pažymos, kurią išdavė Kėdainių medikai.

„Tai yra laiko ir valstybės lėšų švaistymas. Mano ginamasis yra viešas asmuo, balandžio 8 d. jis jau galėtų ir turėtų dalyvauti posėdyje“, - aiškino A. Miškinis.

Advokato žiniomis, V. Uspaskichas jau yra višikai pasveikęs.

Su gynėjo argumentais nesutikęs prokuroras S. Verseckas teigė, kad bylas išskyrus, joks nagrinėjimas nevyks lėčiau, nes V. Uspaskicho byla būtų nagrinėjima jam pasveikus.

„Akivaizdžiai ir dabar matyti, kad nagrinėjimas strigo jau anksčiau, pačio V. Uspaskicho atžvilgiu. Generalinė prokuratūra siekė ir tebesiekia kuo greičiau baigti bylą“, - teigė prokuroras.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų