Pereiti į pagrindinį turinį

Valakampių I-asis paplūdimys: maudytis nerekomenduojama

2010-07-23 19:28
Valakampių I-asis paplūdimys: maudytis nerekomenduojama
Valakampių I-asis paplūdimys: maudytis nerekomenduojama / Gedimino Bartu6kos nuotr.

Neries upėje ties Valakampių pirmuoju paplūdimiu sveikatos specialistai maudytis nerekomenduoja.

Vilniaus visuomenės sveikatos biuras praneša, kad šią savaitę atliktų vandens tyrimų rezultatai parodė, kad upėje ties šiuo paplūdimiu yra viršyta leidžiama žarninių enterokokų norma (149 kvs/100 ml, leidžiama 100 kvs/ 100 ml). Valakampių antrajame paplūdimyje vandens kokybė neviršija leidžiamo higienos normų lygio.

Pirmojo Valakampių paplūdimio poilsiautojai dėl padidėjusio užterštumo yra įspėti pastebimose vietose pakabintomis lentelėmis. Sveikatos specialistai pataria sekti užrašus ir be reikalo vaikams ir pagyvenusiems žmonėms nesimaudyti. Kol kas galima apsipilti vandeniu iš paplūdimiuose įrengtų vandens čiaupų.

Anot Visuomenės sveikatos biuro specialistų, užterštumas Neryje galėjo pakilti dėl įvairių priežasčių. Viena jų – kaitra: šiltame vandenyje susidaro sąlygos žydėti vandeniui ir daugintis bakterijoms. Kita galima priežastis – liūtys, nuplaunančios fekalijas iš kanalizacijos vamzdžių į vandenį. Trečioji ir, anot specialistų, labiausiai tikėtina priežastis – didelis lankytojų skaičius.

Neries maudyklose ties Žirmūnais vandens kokybė higienos normas atitinka.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų