Vestuvės 11.11.11 - nes tokią datą lengviau atsiminti

Skaičiai 11.11.11 atrodo išties įspūdingai. Ar jie ką nors reiškia tądien besituokiantiems žmonėms?

Penktadienį Vilniaus santuokų rūmuose kalbinti jaunavedžiai teigė, kad jokios ypatingos reikšmės šiam skaičiui neteikia. Bet neslėpė, jog rinkosi šią datą, nes skaičių kombinacija gražiai atrodo.

„Tiesiog gražus skaičius. O jei atvirai, tai paskui bus lengva prisiminti, kada metinės“, - juokavo jaunavedys Remigijus. Jis pridūrė, kad magiškais skaičiais netiki, o jei jų ieškotų, tai toks skaičius būtų 13. „O trylikto mėnesio juk nėra“, - sakė pašnekovas.

Kita kalbinta pora teigė taip pat daug reikšmės šiai datai neteikusi, tik labai norėjusi suspėti susituokti dar šiais metais. „Kai prieš keturis mėnesius nusprendėme tuoktis, norėjome tai padaryti dar šiemet. Peržiūrėję datas, pasirinkome šią. Ar reiškia ką nors skaičius 11? Abu esame programuotojai, o informatikoje vienetas yra teigiamas dalykas“, - sakė jaunieji Lina ir Jonas Norvaišai.

Vilniaus santuokų rūmuose penktadienį susituokė 51 pora. Tris kartus daugiau nei paprastai lapkritį.

Kol sostinės Santuokų rūmuose poros mainė žiedus, Vilniaus bažnyčios lapkričio 11-ąją stovėjo užrakintos ir sutuoktinių primirštos. Šv. Petro ir Povilo bažnyčioje penktadienį vyko tik vienerios vestuvės. Savo įžadus prieš Dievą vienintelė pora nusprendė duoti 11 val. ryto.

Šv. Onos bažnyčia penktadienį apie pietus vis dar buvo užrakinta ir vestuvių delegacijos nei prie jos, nei prie Bernardinų bažnyčios nelūkuriavo.

Vilniuje esančioje apžvalgos aikštelėje Subačiaus gatvėje sutikta vestuvininkų pora mielai pozavo fotografui ir su šypsena teigė per daug reikšmės dienos simbolikai neteikianti.

„Šios dienos specialiai nesirinkome, tiesiog giminės pasiūlė, kad vestuves iškeltume būtent šiandien“, - kalbėjo Darius ir Aliona. Jaunavedžiai sakė, kad nesvarbu, ar vestuvių dienos skaičiai magiški, ar ne, jie tiki, kad pati santuoka yra laimingo gyvenimo simbolis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klaidos...

klaidos... portretas
gerbiamieji tekstų autoriai... taškų tarp datų dėti negalima!

Draugas

Draugas portretas
Stiklo paslapties vestuvės :DDD o be komandos zaideju svečiu dar buvo? :D
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių