Pereiti į pagrindinį turinį

Vilnių šiurpina greičio maniakai ant „britvų“

2011-04-05 12:01
Vilnių šiurpina greičio maniakai ant „britvų“
Vilnių šiurpina greičio maniakai ant „britvų“ / Redo Vilimo (BFL) nuotr.

Nuo balandžio mėnesio pradžios kiekvienas vairuotojas kelyje turėtų būti dar atidesnis. Atšilus orams į gatves išlindo ne tik dviračiai, bet ir motociklai. 

Praėjusį savaitgalį Vilniaus gatvėse jau birbė ne vienas motociklas. 

Į greičio apribojimus žiūri „pro pirštus“

Praminti ne tik greičio mėgėjais, bet ir „kamikadzėmis“ bei „donorais“ motociklininkai dažnai nepaiso kelio ženklų. Ypatingai tai pasireiškia vėlyvais vakarais. 

Negalėdami atsidžiaugti Lietuvą pasiekusia šiluma, „britvų“ gerbėjai greičių rekordais vėl pradėjo šiurpinti ne vieną Vilniaus gyventoją. 

Dažnai „britvos“ vairuotojui vietoje 40-50 km/val. leistino greičio „galima“ važiuoti du, tris ar net keturis kartus greičiau. Pasitaiko ir tokių „donorų“, kurie miestiečius stebina važiuodami vadinamu „vienetu“ (ant vieno rato).

Mieste siautėjantys greičio maniakai kažin ar įvertina, kaip dažnai atlekiančio motociklo gali nepastebėti vairuotojas. 

Miestiečius erzina triukšmas

Prieš keletą metų „britvininkai“ pamėgo rinktis aikštelėje prie Sporto rūmų, po tiltu A.Goštauto gatvėje (prie degalinės) bei T.Narbuto ir Geležinio vilko gatvių sankryžoje (aikštelėje prie verslo pastatų). Susirinkimo vietose suderinę maršrutą „britvų“ asai patraukia šiurpinti miesto. 

O miestiečius erzina ne tik labai neatsargus motociklininkų važiavimas, bet ir keliamas triukšmas. Nepaisant to, kad didžiojoje Vilniaus centro ir senamiesčio dalyje motociklininkams važiuoti daug kur draudžiama, gyventojai nuolat skundžiasi motociklų keliamu triukšmu. 

Nuo balandžio 1 d. kelyje privalo atidūs būti ne tik mėgstantys greitį „britvų“ vairuotojai, bet kiekvienas eismo dalyvis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų