Pereiti į pagrindinį turinį

Vilnius – ant gripo epidemijos slenksčio

2009-11-16 20:06
Vilnius – ant gripo epidemijos slenksčio
Vilnius – ant gripo epidemijos slenksčio / "Shutterstock" nuotr.

Sergamumo gripu ir peršalimo ligomis banga ritasi per Lietuvą. Sergamumo lygis epideminį jau pasiekė Vilniuje ir dar 9 rajonuose.

Kaip teigė Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) visuomenės sveikatos specialistė Greta Amansenkovaitė, Vilnius – pirmasis ir kol kas vienintelis iš penkių didžiųjų miestų, kur sergamumo rodiklis jau rodo epideminį lygį. Sostinėje 10 tūkst. gyventojų vidutiniškai tenka 105,9 sergančiojo. Dar neskubama siūlyti savivaldybei skelbti epidemijos, situacija bus stebima šią savaitę.

Sergamumas gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų ligomis epideminį lygį pasiekė ir Alytaus, Marijampolės, Jonavos, Utenos, Visagino, Kaišiadorių, Trakų, Molėtų bei Ukmergės rajonuose. Kol kas gripo epidemiją siūlo skelbti tik Marijampolės ir Ukmergės visuomenės sveikatos centrai.

Marijampolėje sergamumas išaugo du kartus ir pasiekė iki 135,5 atvejų 10 tūkst. gyventojų. Praėjusiąją savaitę užregistruoti 39 susirgimo gripu atvejai.    

Bendras sergamumas gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis penkiuose didžiuosiuose šalies miestuose siekia 90,4 atvejo 10 tūkst. gyventojų ir yra žymiai didesnis nei pernai tuo pačiu metu. Tą pačią praėjusių metų savaitę 10 tūkst. penkių didžiųjų miestų gyventojų vidutiniškai teko 53,2 sergančiojo.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų