Žuvų turgų Klaipėdoje formuos iš jūrinių konteinerių

Žvejai, verslininkai ir politikai pagaliau sutarė, kur ir kokį Klaipėdoje įrengti šviežių žuvų turgų. Nuspręsta, kad žvejai savo laimikiu galės prekiauti iš jūrinių konteinerių.

Juos numatoma pastatyti prie Danės krantinės, greta Pilies tilto – toje vietoje, kur ir dabar žvejai žuvis pardavinėja iš laikino kiosko.

Žuvų turgų turi įrengti bendrovė „Klaipėdos laivų remontas“, kuriai pagal koncesijos sutartį yra atiduotos valdyti Danės krantines.

Viena iš sutarties sąlygų – bendrovė už 300 tūkst. litų turi įrengti žuvų turgų. „Tačiau nei jo vieta, nei vizualiniai sprendimai koncesijos sutartyje nebuvo numatyti, o tai ir trukdė mums įgyvendinti savo įsipareigojimus“, - teigė „Klaipėdos laivų remonto“ direktorius Alvydas Butkus.

Jis su žvejus vienijančių asociacijų atstovais sutarė, jog geriausia vieta žuvų turgui yra prie Danės krantinės greta Pilies tilto – buvusioje senosios perkėlos teritorijoje.

Bendrovė pasamdė ir projektuotojus, kurie pasiūlė variantą, kaip žuvų turgus turėtų atrodyti.

Jie numatė, jog geriausia išeitis užsakyti pagaminti kelis jūrinius konteinerius ir juos pastatyti greta viena kito taip, kad už jų susidarytų ir vidinis kiemas, kuriame dar būtų galima sumontuoti ir ledo gaminimo generatorių.

Jūrinių ir vidaus vandenų reikalų komisija ketvirtadienį pritarė ir pasirinktai žuvų turgaus vietai, ir projektiniam pasiūlymui, kaip jis turi atrodyti.

Svarbiausias komisijos narių klausimas buvo, kada tokį turgų būtų galima įrengti, kad jis pradėtų veikti.

„Aišku, geriausia būtų suspėti iki gegužės, tačiau realiausias terminas – liepos pradžia“, - teigė žvejų asociacijų koordinatoriumi dėl žuvų turgaus įrengimo išrinktas Mindaugas Rimeikis.

Ir posėdyje dalyvavę žvejų atstovai, ir politikai susirūpino ir tuo, kas valdys žuvų turgų. Šeimininkas esą reikalingas, nes jis ir turėtų užtikrinti, iš žvejų reikalauti, kad nuolat būtų prekiaujama žuvimis, spręsti administracinius klausimus.

„Manau, jog tikrai geriausia mintis yra ta, jog žuvų turgaus operatore turėtų būti bendrovė „Senasis turgus“. Kažkada tai jau svarstėme, tačiau tuometė jo direktorė entuziazmu nedegė. Dabar vadovas bus naujas, tad gal ir požiūris bus kitoks“, - vylėsi A.Butkus.

Komisijos nariai taip pat išsakė nemažus reikalavimus jūrinių konteinerių, iš kurių bus prekiaujama žuvimis, išvaizdai. Esą juose turėtų būti Klaipėdai būdingos architektūros detalių, jis vizualiai gražiai privalo atrodyti ir nuo Pilies tilto, ir iš Šiaurės rago.

„Šešerius metus kalbame apie miesto centre prekybą šviežiomis žuvimis ir panašu, kad atsistojome prie starto linijos. Svarbiausias darbas yra judėti“, - pasidžiaugė Jūrinių ir vidaus vandenų reikalų komisijos pirmininkas Valerijonas Bernotas.


Šiame straipsnyje: žuvysprekyba žuvimis

NAUJAUSI KOMENTARAI

ona

ona portretas
Laukiu sviezios zuvytes turgaus, svarbiausia, kad tik graziai atrodytu, ir zuvyte gal ten bus pigesne?

Šarka

Šarka portretas
Kol nepamatysiu tol nepatikėsiu. Klaipėdai žuvų turgus - misija neįmanoma.

emigrant

emigrant portretas
Kaip ne keista, bet buna dar ir protingu minciu...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių