2008 metų dainos rinkimuose – A.Smilgevičiūtės triumfas

Lietuvos radijo klausytojai populiariausia 2008 metų daina išrinko kūrinį „Baltas brolis". Jį atlieka Aistė Smilgevičiūtė ir grupė „Skylė".

Antrąją vietą užėmė grupė „Fuego" su daina „Būk šalia", trečią - Marijono Mikutavičiaus daina „Degančios rankos".

Toliau mėgstamiausių dainų dešimtukas išsirikiavo tokia tvarka:

 

4. Andrius Mamontovas - „Geltona, žalia, raudona"
5. Jeronimas Milius - „Nomads In The Night"
6. Jurga - „Smėlio žmonės"
7. Justas - „Ateinu rytoj"
8. Kąstytis Kerbedis - „Su tavim aš būčiau Dievas"
9. Gintarė Skerytė ir Egidijus Sipavičius - „Kaštonai"
10. „Antis " - „Sustok akimirka".

Lietuvos radijo klausytojai populiariausią metų dainą rinko jau septintą kartą balsuodami telefonu laidoje „Muzikinis vidudienis" ir LRT interneto svetainėje.

„Labai smagu, kad mūsų kūrybą įvertino Lietuvos radijo klausytojai, kad mūsų dainos sulaukė atgarsio. Šis įvertinimas mums labai svarbus, - atsiimdami apdovanojimą sakė A.Smilgevičiūtė ir dainą sukūręs kompozitorius Rokas Radzevičius.  - Šie metai mums buvo nepaprastai spalvingi ir intensyvūs, ypač džiaugiamės albumo „Povandeninės kronikos" sėkme, su šiomis dainomis aplankėme nemažai Lietuvos miestų".

Pernai lapkritį išleistas A.Smilgevičiūtės ir grupės „Skylė" albumas „Povandeninės kronikos" tapo viena didžiausių sensacijų Lietuvos muzikiniame gyvenime. Po septynerių metų pertraukos pasirodžiusį naujų dainų albumą, išsiskiriantį įrašo kokybe, energetika ir gilumu, aukščiausiais balais įvertino ir muzikos kritikai, ir lietuviškos muzikos gerbėjai. „Povandeninės kronikos" grupei pelnė ir ne vieną svarų apdovanojimą.


Šiame straipsnyje: smilgevičiūtėskylė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių