Pereiti į pagrindinį turinį

83 procentai „Google+” vartotojų yra neaktyvūs

2011-08-22 21:22
83 procentai „Google+” vartotojų yra neaktyvūs
83 procentai „Google+” vartotojų yra neaktyvūs

Kai visas IT pasaulis kalba apie „Google+” neįtikėtinai greitą augimą ir apie tai, kaip kažkada šis socialinis tinklas aplenks „Facebook”, yra ir kita medalio pusė – ne vartotojų skaičius, o jų kokybė arba, kitaip tariant, aktyvumas. Kompanija „Bime Analytics” atliko tyrimą šia tema ir paskelbė įdomius skaičius.

Svarbiausias rodiklis yra tai, kad net 83 % vartotojų priskiriami prie neaktyviųjų grupės. Kitaip tariant, užėjo, pažiūrėjo ir nusprendė, kad neįdomu arba kad prisijungs vėliau. Kita vertus, tokia problema egzistuoja visuose socialiniuose tinkluose – tarkime, iš „Twitter“ vartotojų būrio net 80 procentų yra parašę mažiau nei 10 žinučių, ir net 40 % užsiregistravusių neparašė nei vienos (!) žinutės, todėl vienareikšmiškas išvadas daryti kol kas anksti.

“Bime Analytics“ tyrimo metu buvo matuojami ir kiti rodikliai, įdomesni iš jų yra du: tai, kad dabar iš „G+“ tinklu naudojančių žmonių tik 30 procentų yra moterys, ir kad pasikeitė dažniausiai minima vartotojo profesija – jeigu pačioje pradžioje prmavo „inžinieriai“, tai dabar į priekį išsiveržė „studentai“.

Žiūrėsime, kokius skaičius ir rodiklius turėsime rudenį, kai visi sugrįš iš atostogų į darbą ir mokslus, galbūt tai kažkiek pakeis „Google+“ augimo tendencijas ir šios sistemos pozicijas pagrindinio konkurento – „Facebook“ – atžvilgiu.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų