Pereiti į pagrindinį turinį

„Android Jelly Bean“ rinkos dalis jau viršijo 10 proc. ribą

„Android Jelly Bean“ rinkos dalis jau viršijo 10 proc. ribą
„Android Jelly Bean“ rinkos dalis jau viršijo 10 proc. ribą / android nuotr.

Kompanija „Google“ paskelbė atnaujintus duomenis apie mobilios operacinės sistemos „Android“ versijų pasiskirstymą. Per švenčių laikotarpį paskutinės dvi versijos – „Android 4.1“ ir 4.2 „Jelly Bean“ sugebėjo įveikti 10 proc. ribą, o tai įvyko maždaug po pusmečio nuo jų debiuto pradžios.

Duomenys surinkti, remiantis el. parduotuvės „Google Play“ statistika per paskutines kelias savaites. „Android 4.1“ versija šiuo metu užima 9 proc. mobilių įrenginių, tuo tarpu „Android 4.2“ – tik 1,2 proc., o faktiškai – tik „Google Nexus“ įrenginiuose. Pastarųjų versijų rinkos dalis per mėnesį padidėjo 6,7 proc.

„Android 4.0 Ice Cream Sandwich“ dalis per mėnesį ūgtelėjo 27,5 proc. iki 29,1 proc., o lyderiu išlieka „Android 2.3. Gingerbread“, kurios rinkos dalis „Android“ ekosistemoje nukrito žemiau 50 proc. iki 47,6 proc. Sąrašo gale liko „Android 2.2 Froyo“ su 9 proc.,„ Android 2.1 Eclair“ su 2,4 proc., taip pat „Android 1.6 Donut“ ir „1.5 Cupcake“, kurios kartu surinko 0,2 proc.

„Android“ ekosistemos atsinaujinimas iki šiol yra silpniausia šios programinės platformos dalimi, nežiūrint į labai daug dedamų jėgų iš „Google“ pusės. Gamintojų ir mobiliojo ryšio operatorių įvairovė labai apsunkina naujų „Android“ versijų plėtros spartą. Šiuo atžvilgiu reikėtų lygiuotis į „Apple“ operacinę sistemą „iOS“, kurios naujausią versiją per pirmą mėnesį gavo 60 proc. mobilių įrenginių, tuo tarpu dabar šis rodiklis siekia 70 proc.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų