Pereiti į pagrindinį turinį

Ar įmanoma (ir kaip) išjungti “Facebook Timeline”?

2012-01-06 14:35
Ar įmanoma (ir kaip) išjungti “Facebook Timeline”?
Ar įmanoma (ir kaip) išjungti “Facebook Timeline”?

Pasirodžius naujajam “Facebook” profilio vaizdui pavadinimu “Timeline”, jis buvo įjungtas ne visiems iš karto, tad jau buvome pateikę instrukcijas, kaip jį įsijungti pačiam. Bet pastaruoju metu padaugėjo klausimų, kaip tą naują profilį išjungti – mat, jo pateikiami duomenys tinka ne visiems. Pažiūrėkime, ar įmanoma tai padaryti.

Pradėkime iš toli. “Facebook”, kaip ir beveik bet kokio didelio tinklalapio savininkai (“Google”, “Yahoo” ir kt.), stengiasi judėti į priekį ir tobulinti savo paslaugas. Dėl to visi atnaujinimai diegiami nuosekliai – dažniausiai įjungiama ne visiems vartotojams iš karto, o palaipsniui – bet beveik visos patobulintos funkcijos nebeturi galimybės grįžti atgal. Panašus pavyzdys – to paties “Facebook” paskelbta žinia apie tai, kad jie nebepalaikys “Apps Brand Pages” nuo šių metų vasario 1 dienos – ir jų savininkai kelis kartus perspėti apie tai, kad perkeltų savo duomenis į analogiškai sukurtą paprastą “Fan Page”. Atgal kelio nėra.

Panašiai ir su “Timeline”. Jeigu jo dar nematote, tai reiškia, kad jums dar neįjungė šios funkcijos – bet tai laiko klausimas. O jeigu jau gavote atnaujinimą arba patys jį aktyvavotės, tada jau mygtuko “Disable Timeline” ar “Turn off Timeline”, deja, neberasite. Čia yra pagrindinis atsakymas tiems, kas klausia “Kaip išjungti Facebook Timeline?”. Niekaip. Tokia “Facebook” strategija, ir turite arba prisitaikyti, arba naudotis kitu socialiniu tinklu.

Bet yra “paslėptas” variantas

Visai neseniai rašėme apie tai, kad “Timeline” neveikia su “Internet Explorer 7″ naršykle. Kodėl gi tuo nepasinaudojus ir neapsimetus ta naršykle – gal tai padės išjungti nenorimą “Facebook” funkciją. Tam tikslui reikia įdiegti kokią nors programėlę ar papildinį, kad pakeistumėte taip vadinamą “User Agent”, pagal kurį serveriai ir identifikuoja jūsų naršyklę. Išbandėme tai su “Firefox” skirtu papildiniu “User Agent Switcher”.

Įdiegiame papildinį, gauname naują meniu prie skilties “Priemonės” ir įjungiame “Internet Explorer 7″ režimą.

Ir užėję į savo “Facebook” profilį (arba bet kokio vartotojo profilį), matome, kad “Timeline” vaizdo nebėra – rodoma ta pati sena gera “Siena”.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų